TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar mazbatasını aldı, balkon konuşması yaptı

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Zeydan Karalar, Seçim Kurulu’ndan bugün mazbatasını aldı ve ardından tarihi belediye binasında balkon konuşması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 14:18
Kaynak: ALİ GÜRELİ

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Zeydan Karalar, Seçim Kurulu’ndan bugün mazbatasını aldı ve ardından tarihi belediye binasında balkon konuşması yaptı.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde zafer kazanan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeydan Karalar, mazbatasını bugün Seçim Kurulu'ndan aldı. Zeydan Karalar mazbatasını almadan önce, binlerce partili ve vatandaş, seçim zaferini kutlamak için Adana Büyükşehir Belediye binası önünde bir araya geldi.

Başkan Zeydan Karalar'ın balkon konuşması öncesinde, coşkulu kalabalık Adana şarkıları ve bando takımı eşliğinde seçim zaferini kutladı. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve CHP Adana milletvekilleri de kalabalığa hitaben selamlama konuşmaları yaptı.

Belediye binasına gelen Başka Zeydan Karalar, burada seçimi kazanan CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP Adana İl Örgütü yöneticileri ve Adana milletvekilleri ile birlikte kalabalığı selamladı. Başkan Karalar, balkona çıktığı sırada mazbatasını toplanan kalabalığa göstererek, “Bu mazbata sizin. Bu mazbatayı siz aldınız” dedi.

Seçimden bir süre önce makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybeden Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Samet Güdük’ü de anarak mazbatayı ona ithaf ettiğini vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu mazbata hepimizin eseri. Bu mazbata, bu mazbata Genel Başkan Yardımcımız, adaylarımız, aday adaylarımız, seçilen belediye başkanlarımız ve elbette uzun yıllar emek veren sizlerin. Bizim işimiz kolay olmaz. Bu mazbatanın yolunda çok büyük emek var. Hepimizin çok büyük emekleri var. İnandık. Partimize inandık, Genel Başkanımıza inandık, Genel Başkan Yardımcılarımıza inandık ve partimize inanarak yola çıktık. Kaybettiğimiz zamanlarda bile umudumuzu yitirmedik. Çünkü umut giderse her şey gider. Hani diyor ya Mustafa Kemal Atatürk, ‘Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insan vardır’ Ama biz umudumuzu yitirmedik. Ve Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere Adana'mızın MYK’mıza, Burhanettin Bulut kardeşimize ve tüm MYK üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu yolda emek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Bu dönem başka bir şey oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'ne, demokrasi için, adalet için, hukuk için, ekmek için bir sürü siyasal parti mensubu oy verdi. Onlara ayrı ayrı teşekkür etmek lazım. Ben arkadaşlarımıza, DEM Partili arkadaşlarımıza, İYİ Partili arkadaşlarımıza, Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımıza, Ülkücü kardeşlerimize, çalışma arkadaşlarıma ve tabii yıllar yıldır benim kahrımı çeken eşim Nuray hanıma teşekkür ederim.”

Zeydan Karalar: Tarih yazmaya devam edeceğiz

Adana’da tarih yazmaya devam edeceklerini dile getiren Karalar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarih yazmaya devam edeceğiz. Ben size söz vermiştim. Seyhan Belediye Başkanı olduğumda Çukurova CHP’nin kalesi gibiydi. Artık Seyhan da CHP’nin kalesi. Seyhan’da farklı kazandık. Herkese teşekkür ediyorum. Biz geldiğimiz yerde farkımızı, adaletimizi gösteriyoruz. Belediyecilik nasıl yapılır herkese gösteriyoruz. Biz de seçimlerde yeniden kazanıyoruz. Şimdi ilk kez ikinci kez üst üste seçimi kazanan partiyiz burada. Herkes Yüreğir’den endişe ediyordu. Bize oy vermeyen Romenlerle, bize oy vermeyen Urfalı, Mardinli Araplarla, bize kısmen oy veren Balkanlılarla ciddi altyapı çalışmaları yaptık. Orada yaptığımız çalışmalarla Yüreğir de bizim oldu. İddialı gördüğüm, hedeflediğim Tufanbeyli, Aladağ, Pozantı, Karataş ve Yumurtalık ilçeleri vardı. Merkezde Yüreğir vardı. Sarıçam ve Kozan’ı elimizden kaçırdık ama bu yeni belediye başkanları kardeşlerimle uyumlu çalışarak sosyal belediyeciliği göstererek geri kalan 6 belediyeyi de inşallah alacağız.”

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.