TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıdaların uygun kullanımı ve korunması

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2021 17:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:59

Sağlıklı yaşam için gıda çok önemli ancak alınacak gıdanın da sağlam, sağlıklı ve iyi korunması da bir o kadar önem taşıyor. Özellikle evde saklanan gıdaların saklama koşulları ve korunması çok önemli..  Gıdalarda uygun zemin oluştuğunda bozulma yapan mikroorganizmalar hastalık oluşturabilir ve hatta ölümlere dahi yol açabilirler.

Tabi bu konuda et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Bu ürünlerin buzdolabında 0 ile +4 derecede muhafaza edilmesi gerekir. Buzdolabı dışında bekletilmez.

Bunun dışında pişmiş gıdaların hemen tüketilesi gerekir. Bazen yemek yapılır ve arta kalan miktar olur. Tabi onu dökmek doğru olmaz. Eğer yemeklerden arta kalan varsa ve daha sonra tüketilecek ise buzdolabında ve 10 derecenin altında saklamak gerekiyor. Ayrıca bir defada tüketilecek olan miktarı ısıtmak lazım..

Gıdalarda önemli olan diğer bir konu da temizliktir. Gıdaların temizliğinde deterjan gibi temizlik maddeleri kesinlikle kullanılmaz. Sirke dezenfekte için ideal bir temizleme maddesi olarak kullanılabilir. Kuru yiyecekler serin, mümkünse karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklamak gerekiyor.

Evet! Gıda önemli.. Gıdanın kalitesi kadar temizliği ve saklama koşullarına da dikkat etmek gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.