TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"14 Mart Tıp Haftası" için Adana Tabip Odası panel düzenledi

Adana Tabip Odası “Cumhuriyet Dönemi Sağlık Politikaları” konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panele çok sayıda kişi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 11:21
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
"14 Mart Tıp Haftası" için Adana Tabip Odası panel düzenledi

14 Mart’ın Tıp Haftası olması dolayısıyla Adana Tabip Odası bu konu çerçevesinde panel düzenledi. 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Cumhuriyet Dönemi Sağlık Politikaları” adlı panel Öğretim Görevlisi Dr. Çağla Okyar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Çağla Okyar’ın yaptığı panelde; Uzm. Dr. Eriş Bilaloğlu, Uzm. Dr. Selim Ölçer ve Uzm. Dr. Selahattin Menteş de konuşmacı olarak yer aldı.

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten başta olmak üzere çok sayıda kişinin yer aldığı panelde farklı konuların üzerinde duruldu.

Panelde Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur da Cumhuriyetin kuruluş yıllarından sonra her mahallede sağlık ocaklarının varlığı konusunda konuşma yaptı.

Bu konu hakkında bilgilerini aktaran Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Suntur, o dönemde hekim, ebe ve hemşirelerin her yeri dolaşarak insanların tedavilerini sağladıklarını kaydetti.

BU PANEL İLE SAĞLIK POLİTİKALARINDAKİ OLUMLU YA DA OLUMSUZ DEĞİŞMELERE DEĞİNECEĞİZ

Bir dönem hastaneye giden vatandaşın muayene kuyruğu, ilaç ücreti hesaplama, para ödeme kuyruğu, aldığı ilacın parasını ödeme kuyruğu gibi şeyler yaşadığından söz eden Dr. Suntur, devamında şunları bildirdi:

“Şimdilerde buna ne oldu? Bunun yerine dijital kuyruklar oluştu. Alınamayan randevular baş göstermeye başladı ve yapılamayan ameliyatlar sorunu doğdu. Bu panel ile sağlık politikalarındaki olumlu ya da olumsuz değişmelere, halkın ve emekçilerin mücadelelerine hep birlikte değineceğiz. Hepimiz için ufuk açıcı bir panel olmasını diliyorum ve burada olan, bu paneli hazırlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Başkan Dr. Suntur’un konuşmasının ardından panele geçildi. Bu panel yardımıyla sağlık politikalarının evrimi ve hekim hareketlerinin tarihine göz atmak için bir araya geldikleri söyleyerek söze başlayan Moderatör Öğretim Görevlisi Dr. Çağla Okyar, sağlık politikaları ve hekim hareketlerinin sürekli olarak evrim geçirmekle birlikte, toplumun sağlık ihtiyaçları ve beklentilerine göre etkili, adil ve sürdürülebilir olması gerektiğini aktardı. Dr. Okyar, “Türk Tabipler Birliği sağlığa erişimin kolaylaştırıcısı, sağlık hakkının savunucusu, halkın sağlığının teminatı ve hekimlik mesleğinin onurunun koruyucusu olmuş ve olmaya da devam etmektedir” dedi ve ardından konuşmalar başladı.

ALANINDA UZMAN KİŞİLERLE FARKLI KONULAR İŞLENDİ

Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Genç Cumhuriyet Dönemi Sağlık” konusunda sunum yaparak 1923-1960 yılları arasındaki sağlık politikalarında değişme ve gelişmelere ışık tuttu, bu dönemi temel özellikleri bakımından dönemlere ayırarak inceledi.

Uzm. Dr. Eriş Bilaloğlu da “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılında Nasıl Bir Meslek Örgütü” konusunu katılımcılarla paylaştı ve 1980’den günümüze sağlık politikaları ve sağlıktaki dönüşümü ayrıntılarıyla beraber aktardı. Uzm. Dr. Selim Ölçer de örgütlülüğün önemine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.