TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18 Mart'ta Okullar Tatil Mi? Valilikten Resmi Açıklama Geldi

18 Mart Şehitleri Anma ve Zaferin 109. yılı coşkuyla kutlanacak. Peki 18 Mart'ta okullar tatil mi?

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
18 Mart'ta Okullar Tatil Mi? Valilikten Resmi Açıklama Geldi

Çanakkale ve tüm Türkiye'de büyük bir merakla beklenen sorunun cevabı geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, bu önemli gün nasıl anılacak, Çanakkale'de okullar tatil olacak mı sorularına resmi açıklamalarla yanıt verildi.

18 Mart'ta Okullar Tatil mi?

Her yıl olduğu gibi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Özellikle Çanakkale'de, bu anlamlı gün büyük bir coşkuyla anılacak. Peki, bu önemli gün dolayısıyla okullar tatil mi?

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklama neticesinde, 18 Mart 2024 Pazartesi günü, Çanakkale'de bulunan tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verileceği duyuruldu. Bu karar, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün, anlamına uygun olarak kutlanması hem de bu tarihi günün öneminin vurgulanması amacıyla alındı.

18 Mart Resmi Tatil mi?

Bu özel gün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü olarak anılmakta olup, resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Ancak, bu yıl Çanakkale'deki okullar için özel bir düzenleme yapılarak, eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

18 Mart tarihinde Çanakkale ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenecek etkinlikler, törenler ve anma programları ile Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi anma ve Çanakkale Zaferi'nin getirdiği ulusal gururu tekrar yaşama fırsatı sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.