TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?”

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda madde bağımlılığı sorununa yönelik “Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” adlı panel düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 17:27
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
“Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?”

“Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” adlı panelde madde ve zararlı alışkanlıklara yönelik bilgiler verildi. Bugün saat 13.00’de başlayan panel saat 16.00’ya kadar devam etti. Panelde bağımlılıkla ilgili çeşitli konularda alanında uzman kişiler bilgilendirmelerde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” panelinde oturum başkanlığını Prof. Dr. Ali Kocabaş ve Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez yaptı.

Panelde açılış konuşmasını da CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu gerçekleştirdi.

Tanburoğlu, “Madde bağımlılığının nedenleri ve buna karşı mücadeledeki temel yerel yönetimlere dair sorumluluklarımızı çok fazla çeşitlendirebiliriz. Ama nedenine geldiğimizde işte burada bir politika metni ortaya koymak lazım. Biz sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik uygulamalarını ön plana çıkaran bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Sosyal demokrat belediyecilik toplumun ekonomik olarak geride kalan kesimlerinin bu yoksulluktan, bu yoksunluktan kurtarılabilmesi üzerine belediyecilik hizmeti ve aynı zamanda genel iktidarda, yani ulusal politika stratejilerinde de insanların ekonomik eşitliği üzerine kurguladığı adımlar ve taktikler üzerinden geliştiriliyor” dedi.

Bu noktada toplum olarak uyuşturucu konusuna bakışın yoksullukla; yani aslında bir sınıf çelişkisiyle alakalı durum üzerine inşa edilmiş olduğundan söz eden Tanburoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çok çok çok yoksul semtlerde; biz şu anda birçok parti üyemizle sahaları gezdik. O yoksul semtlerde işsizlik döngüsüyle eve en ufak bir girdinin olamadığı hiçbir gelirin olmadığı mahallelerde bir çığ gibi büyüyen bir uyuşturucu kullanımıyla karşı karşıyayız. Bu noktada mücadelenin ana eksenini kesinlikle her insanın barınma hakkından, gelir hakkına, çalışma hakkına sahip olması gerektiğine dair bir inançla başlatmak zorundayız. Her ne kadar yerel yönetimlerle alakalı sosyal belediyecilik hizmetlerinde bir sorumluluğumuz olduğunu bilsek de genel siyasi kurgu içerisinde toplumun her bireyinin eşit olduğu ve bu sosyo ekonomik eşitlenmeye dair iyileştirici adımları gönlünüzde hissetmiyorsanız, politikanızın temelinde bu yoksa bu konuyla baş edebilmemiz siyaset kurumu açısından çok mümkün değildir. Bu nedenle onu bir köşeye koyarak şimdi yerel yönetimler kısmına gelelim. Eğer fiziki olarak bağımlılıkla alakalı rehabilitasyon merkezimiz, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve il düzeyindeki uyuşturucuyla mücadele kurullarının temel noktası haline getirilebilirse ve bununla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının finanse edilebilmesi, koordinasyonunun sağlanabilmesi ve il içerisindeki eylem planının koordinasyonunun yapılması sağlanabilirse bu konuda yol almış olacağız.”

Tanburoğlu’nun konuşmasının ardından panel “Madde Bağımlılığını Anlamak” konusuyla başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.