TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 Adana Mersin arası hızlı trenle 35 dakikaya düşecek

Çukurova Bölgesel Hava Limanı’nın tamamlanmasıyla Adana- Mersin arası hızlı trenle 35 dakikaya düşeceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Adana Mersin arası hızlı trenle 35 dakikaya düşecek

 Aydın Gökçeoğlu

Adana İlkhaber-Çukurova Bölgesel Hava Limanı’nın tamamlanmasıyla Adana- Mersin arası hızlı trenle 35 dakikaya düşeceği açıklandı.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Bölgesel Hava Limanı’nda incelemelerde bulundu. İncelemelerinden ardından açıklama yapan Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinin de devam ettiğini söyledi. Mevcutta 361 kilometre uzunluğu olan hat tamamlandığında 312 kilometreye; 6 saat 23 dakika süren seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşeceğini dile getiren Uraloğlu, “Saatte 250 kilometre  tasarım hızlı demir yolu hattı ile yılda 6,4 milyon yolcu ve 99,2 milyon ton yük taşıyabilecek bir hat inşa edeceğiz. Buradaki çalışmalarımızı bir takvim çerçevesinde hızlıca sürdürüyoruz” dedi.

Adana ve Mersin arasının da sefer yapan hızlı trenlerin seferlerini 35 dakikada tamamlanacağına dikkat çeken Uraloğlu, “Bir diğer önemli demir yolu çalışmamızda Adana-Mersin 3. ve 4. hat yapımı, 1. ve 2. hat rehabilitasyonu ve Çukurova Havalimanı bağlantısı projesidir. Tamamlandığında Adana-Mersin arası hızlı trenle 35 dakikada gidilebilecek. Adana ve Mersin'den trene binen vatandaşlarımız, Çukurova Havalimanına kadar trenle gelebilecek. Bununda tamamını en kısa zamanda bitireceğiz. Şimdi, Adana ile birlikte Mersin’e de hizmet edecek bölgesel bir havalimanı olan Çukurova  Havalimanımızda da çalışmaların başarı ve süratle devam ettiğini görüyoruz. Ülkemizin  gelişmesi ve büyümesi adına akılcı ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren tüm projelere destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.