TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Partili Gündoğan: Performans kitapçığını değerlendirdi

AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan Adana Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı performans programını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ak Partili Gündoğan: Performans kitapçığını değerlendirdi

Selma ATAŞ - Bayram BULUT

 ADANA (İLKHABER)-AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan Adana Büyükşehir Belediyesinin  2023 yılı performans programını değerlendirdi.

 Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumlarında performans görüşmeleri devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan devam eden meclis oturumlarında performans programını değerlendirdi. Gündoğan, belediyenin 2023 yılı performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetleri ile bunların kaynak ihtiyacını gösteren yani bütçeye kılavuzluk edecek bir çalışmayı performans programına  konulan hedefler önümüzdeki süreçte Adana’ya yapılması planlanan hizmetlerin ve projelerinde yer aldığı bir içeriğe sahip olması gerektiğini söyledi.

 

Adana Büyükşehir Belediyemizin 2023 yılı performans tablosuna sözde yapılması planlanan işlerin tahmini gelirinin 8 milyar 150 milyon gider olarak 8 milyar 500 milyon bütçesi ve  daire başkanlıkları üzerinden kente hedef olarak konulmuş bilgileri paylaşan Gündoğan, “Sözde diyorum, çünkü 2023 performans programını inceleme yaparken sayın Karalar ve yönetiminin 2021 ve 2022 hedeflerini gösterdikleri geçmiş performans raporları ile de kıyaslamalar yapmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Ama önce şunu hatırlatmak istiyorum. Performans Programı’nda  Sayın Karalar’ın seçim sürecinde, yani göreve talip olurken 5 yıl içerisinde yapacağız dediği projelere dair yine hiçbir şey görmüyoruz” dedi.

 

Seçim öncesi verilen vaatlere dikkat çeken Gündoğan, “Yani; seçim öncesi bol keseden verilen vaatler, Bulvar üstü otoparklar, baraj göl kenarı düzenlemesi, kültür merkezi, yaşlı yaşam merkezi, Seyhan Nehri’nden Akdeniz’e projesi, 7/24 saat tarifeli Toplu Taşıma sağlayacağız sözleri, akıllı kent lambaları, hemşeri Bütçesi projesi, Çocuğum Güvende Projesi Tüm öğrencilerimize sigorta güvencesi sağlayacağız gibi projeleri göremiyoruz. Bu yıl alacakları bütçe ile Adana’mızın toplamda 20 Milyar 746 milyon lirasını kullanmış olacaklar. Performans kitapçığında yer alanlara bakalım.  Adana Büyükşehir Belediyemizde araç parkuru genel toplamlara baktığımızda bir düşüş söz konusu. 2021 yılında 1019 olarak gösterilen belediyeye ait demirbaş araç sayısı 2022 yılında 970 olarak gösterilmiş” diye konuştu.

 

Daire Başkanlıklarından örnekler vererek performans kitapçığını değerlendirmeye devam eden Gündoğan, “Deprem kuşağında yer alan ve geçmişte de bunun acısını yaşamış olan Adana’mız için Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı  hedeflerinde -2021 yılında yüzde 50, 2022 yılında yüzde 40 olarak hayata geçtiği iddia edilen “afet riskli alanların dönüşümüne yönelik iş ve işlemlerin tamamlanma oranını” 2023 yılı için yüzde 45 olarak belirlemiş. Dikkatinizi çekeyim hedefin gerilemesi bir yana bu bir kentsel dönüşüm başlatma çalışması falan değil.  İlgili işlemlerin tamamlanmasına yönelik hedef rakam. Yani kentsel dönüşüm yapılması gereken yerlerde kağıt üzerinde yapılması gereken hazırlıklar. Daha önce hatta geçmiş dönemden planlaması yapılan kentsel dönüşüm noktalarında ise 4 yıla yakın süredir yine kayda değer fiili bir değişiklik yok. Kitapçığın tamamı bu şekilde hedef yüzdelik rakamlarla dolu” ifadelerini kullandı..

 

Gündoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Özel Kalem bütçesi 22 milyon 500 bin TL.  Kırtasiye malzemesi alımları için 4 milyon TL bütçe öngörülmüş ancak birimlerin genel yönetim giderlerinde ciddi paralar var. Kırtasiye malzemeleri sadece destek hizmetlerinden mi karşılanacak? İnsan Kaynakları tarafından aile içi iletişim ile ilgili düzenlenen seminer sayısı, liderlik eğitimi sayısı, 696 sayılı KHK kapsamında düzenlenen mevzuat eğitimi sayısı, personelin moral motivasyonunun sağlanması için yapılan etkinlik sayısı ile ilgili 2021 yılında hiçbir çalışma yapılmamış.  Kuruma açılan dava sayıları neden aşırı artış gösteriyor? Hedeflerin çok üzerinde. Kazanılan dava oranı 2021 yılı için yüzde 70 iken şuan ne durumdayız? Yüzde 70 çok düşük bir oran. İlaçlama konusu şikayetler artarak devam ediyor. Vektörle mücadele için toplam 85 Milyon bütçe ayrılmış. İlaçlama ve çevre temizliği konusunda bu kadar şikayet varken 2021 yılında yüzde 5 şikayet azaldığı bildirilmiş. Akılda soru işaretleri bırakıyor. 2022 yılında ne durumdayız. Şehir kokuyor şikayetleri geliyor. Vektörle mücadele konusunda ilçe belediye başkanlarımızın da bulunduğu bir meclis oturumunda ilaçlama bütçesiyle birlikte ilçe belediyelerimize devredelim dedik buradan görülüyor ki bu konuda bir uzlaşıya hazır değilsiniz.

 

 2021 yılında 5 adet proje yapılmış. Bunlar nelerdir? 2022 yılı için 7 adet proje ön görülmüş ne durumdayız hangi projeleri yapıyoruz.  Çöp kovası ve konteyneri temini hedeflerin çok altında bu yıl bu faaliyet için 20 Milyon bütçe konulmuş gerçekleşecek mi? İç sular ile ilgili çalışmalarımız nelerdir. Neden Adana’mızın mavi bayraklı bir plajı yok? Neden iç sularda bayrak denetimi yapılmıyor? Bağlama iskelesi yapımı ve çekek yeri projesi ne durumda? Yeni otogar ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Yapılması düşünülüyor mu? Ne aşamadayız? Mesela Otogar yenilemesi içinde benzer bir durum var. Geçtiğimiz yıl yüzde şu kadar ilerledik, bu yıl yüzde şu kadar ilerleyeceğiz gibi rakamlar yazmışlar ama otogara gidip bakıyorsunuz olduğu gibi duruyor. Yine gramajı ve baskı maliyeti yüksek, içeriği muğlaklıklarla dolu bir kitap önümüze sunulmuş.

 

 Engelli yaşam merkezi ile ilgili bir çalışma var mı ? Neden yapılmıyor?  Sosyal yardımdan yararlanan birey sayısı hedeflerin çok üzerinde bu güzel ancak doğru kişilere ulaşıyor mu? Sosyal yardım kartları kimlere veriliyor?  Olağan üstü durumlarda üniversite öğrencilerine yardım yapılmak üzere 25 milyon bütçe ayrılmış, nakdi yardım için 25 milyon, gıda kolisi kart yardımı için 25 milyon bütçe ayrılmış. Olağan üstü durumlarda öğrencilere yapılmak üzere ayrılan 25 milyonluk bütçeyi diğer kalemlere mi aktarmayı düşünüyorsunuz? Öğrenciler ile ilgili bir hedef koymamışken buraya ayrılan 25 milyonun amacı nedir?  Adana’mızın en önemli sorunlarından biri Trafik. Bu konuda yeni bulvar çalışmaları var mı? Yoksa yine Türkmen başı bulvarında yapılan hala ne olacağı belli olmayan bulvar çalışması gibi trafik sorunumuzu bin bir türlü bahanelerle çözümsüz mü bırakacaksınız? Metro 2. Etap, Trafik yoğunluğu, Ulaşım Master planı (imar Master planı olması gerekli ne durumda) ulaşım Master planı olmadan Metro’nun yapılamaktır. Tablolarda gördüğümüz gerçekleşme oranı %100 tutmuş 2021 yılı için.  Muhtarlarımıza 10 milyon bilgisayar alımı bütçesi koyulmuş Bu konuda sabit masa üzeri bilgisayar yerine laptop dağıtımının muhtarlarımızın tercihi olacağını düşünüyorum. ”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.