TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boydak ve meclis üyeleri Mehmetçiğe destek oldu

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları Murat Yürük, Zafer Bakır ve daire müdürleri ile birlikte Afrin’deki Mehmetçiklerimize destek vermek amacıyla Hatay’ın Hassa ilçesi sınırın sıfır noktası olan Sugediği bölgesine giderek Mehmetçiklerimize destek verdiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Boydak ve meclis üyeleri Mehmetçiğe destek oldu


 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları Murat Yürük, Zafer Bakır ve daire müdürleri ile birlikte Afrin’deki Mehmetçiklerimize destek vermek amacıyla Hatay’ın Hassa ilçesi sınırın sıfır noktası olan Sugediği bölgesine giderek Mehmetçiklerimize destek verdiler.

 

ZEYTİN DALI OPERASYONU TAMAMEN MEŞRU MÜDAFA HAKKIDIR

Bölgeye hareket etmeden önce Ceyhan belediyesi önünde bir açıklama yapan Boydak, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapmış olduğu Zeytin Dalı Operasyonu’nun tamamen bir meşru müdafaa hakkı olduğunu ifade ederek Zeytin Dalı Operasyonu’nun Uluslararası hukuktan kaynaklanan, Birleşmiş Milletler kararına uygun bir şekilde icra edildiğini söyledi.

 

Sınır ötesi operasyonda Mehmetçiğin, ülkemizin güvenliğini tehdit eden unsurları etkisiz hale getirmek için canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Vekili Boydak,  “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Afrin’de operasyon yürüten kahraman Mehmetçiklerimizi de Rabbim Muzaffer eylesin” dedi.

Başkan Boydak’ın konuşmasının ardından Başkan Boydak, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri Suriye’nin sıfır noktası olan Hassa’nın Sugediği sınırına gitmek üzere yola çıktı. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Bayezid-i Bistami hazretlerinin türbesini ziyaret eden Boydak,  şehitlerimiz için dua etti.

 

BURADA OLMANIZ VATAN SEVGİSİ, BAYRAK SEVGİSİ VE MİLLETE BAĞLILIĞINIZDIR

 

Sınır noktasına yakın mesafede bulunan Hatay’ın Hassa Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Boydak ve beraberindekileri, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel karşıladı.

 

Başkan Demirel,  “Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu’nda zaman zaman üzücü haberler alarak şehitlerimiz olduğunu öğreniyoruz. Fakat bu vatanı muhafaza etmek ve gelecek kuşaklara daha güçlü bir Türkiye bırakmak için gerekirse bizler de seve seve canımızı veririz. Sizin de bugün burada olmanız vatan sevginiz, bayrak sevginiz ve bu millete bağlılığınızdandır. Türkiye genelinde vatan aşkıyla yanan bütün vatanseverler bizimle birlikte oluyorlar. Bu anlamlı ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

BOYDAK: DUALARIMIZLA, YÜREĞİMİZLE, KALBİMİZLE

 MEHMETÇİKLERİMİZİN YAYINDAYIZ

 

Başkan Boydak “Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan bir milletin evlatlarıyız. Sürekli mazluma ev açmış, el uzatmış bir milletiz. Bu operasyonda Mehmetçiğimiz; Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve 15 Temmuz’da olduğu gibi yine destan yazacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz yüreğimizle, kalbimizle, dualarımızla Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Ceyhan Belediyesi olarak, Ceyhanlılar olarak Mehmetçiğimize destek olmaya ve onlarla aynı havayı solumaya geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi bizim Suriye’nin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. 3 buçuk milyon Suriyeliyi ensar-muhacir anlayışıyla nasıl ki bağrımıza bastıysak Amacımız onlara kendi topraklarında rahat ve huzurlu bir ortam sağlamaktır.” Diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Boydak, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ve Ceyhan Belediye meclis üyeleri, Hassa ilçesi Sugediği sınır karakoluna gitti. Burada Mehmetçiklerle kucaklaşan heyet, okunan Kura-n tilavetini dinledi. Askerlerimiz için edilen duaların ardından vedalaşan heyet, bölgeden ayrıldı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.