TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGC depremin 1. yılında yeniden depremzedeleri ağırladı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 6 Şubat depremi sonrası sosyal tesislerinde konaklayan vatandaşlarla depremin 1. yılında yeniden bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 15:12
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
ÇGC depremin 1. yılında yeniden depremzedeleri ağırladı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Adana dahil 11 ilde büyük yıkımlara ve can kaybına yol açan, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenleri andı.

70 Bin 106 Km’lik alanda etkili olan ve 21 gazetecinin hayatını kaybettiği depremin ardından birkaç saat sonra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti yetkilileri Sosyal Tesisleri'ni depremden etkilenenlere açmıştı. ÇGC Yönetim Kurulu, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra yardımseverlerin de katkısıyla, imkanlar ölçüsünde depremden etkilenen vatandaşlara tesislerinde konaklama sağladı.

ÇGC, sosyal tesislerinde konaklayan gazeteciler, aileleri ve depremzedelerle depremin 1. yılında yeniden bir araya geldi. Yine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen depremzedeler; yemek yedi, deprem dönemini ve depremde hayatını kaybedenleri andı ve hayatını kaybedenler için dua etti. Anma töreninde depremde hayatını kaybedenler için helva da yapıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Bu vesileyle; 6 Şubat Deprem Felaketi’nde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, başta aileleri olmak üzere milletimize başsağlığı diliyoruz” dedi.

ESENDEMİR: BİR DAHA BÖYLE AFETLERLE KARŞILAŞMAK İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN TEDBİRLERİN DE ZAMANINDA ALINMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak 6 Şubat depreminin anısına bugün, depremde hayatını kaybeden başta basın mensupları olmak üzere tüm vatandaşları rahmetle andığını dile getiren Esendemir, “Bir daha böyle afetlerle karşılaşmak istemediğimiz için tedbirlerin de zamanında alınmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ESENDEMİR: 6 ŞUBAT DEPREMİ SONRASI CEMİYET SOSYAL TESİSLERİNİ HİZMETE AÇTIK

Başkan Esendemir, “Bugün 6 Şubat depreminden sonra burada kalan birçok gazeteci, ailesi ve yakınları buluştu. 6 Şubat depremi sonrası cemiyet sosyal tesislerini hizmete açtık. Onların tüm ihtiyaçlarını karşıladık. İlk zamanlarda burada çok zor şartlarda onları istihdam ettik. Çünkü yatağımız, yorganımız yoktu. Herkese kendi imkanlarımız doğrultusunda yatabilecekleri bir yer verdik” cümlelerini kullandı.

ESENDEMİR: DAHA SONRA NORMAL HAYATA GEÇTİK AMA BİZ BU ACIYI UNUTMADIK

Depremzedelerin tesiste kaldığı süre boyunca günlük olarak kahvaltı ve akşam yemeği temin edildiğini ve bunun sürekli olarak devam ettiğini dile getiren Esendemir, konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“2 ay boyunca elimizden geldiğince vatandaşlarımızı, gazeteci arkadaşlarımızı burada konuk ettik. Daha sonra normal hayata geçtik ama biz bu acıyı unutmadık. 6 Şubat depreminin 1. yılı doluyor ve bu süreçte misafir olan insanlarımızı bugün sosyal tesislerimize davet ettik ve onlarla bugün hasret gidereceğiz. Ölenler için mevlit okutacağız ve dua edeceğiz. Arkadaşlarımızla bir araya gelip dertlerimizi ve temennilerimizi paylaşacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.