TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova’da sahil ve yaylalar doldu

Türkiye’nin en sıcak yörelerinden Çukurova’da 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi sahil ve yaylalar doldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova’da sahil ve yaylalar doldu

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Yaz aylarında hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaştığı Çukurova’da Adana, Mersin ve Hatay’daki sahil ve yaylaların doluluk oranı, bayram tatili öncesi arttı.

Akdeniz’e kıyısı olan Adana, Mersin ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır hasara yol açtığı Hatay’daki plajlar ve yaylalar, Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı.

Adana’nın Karataş ve Yumurtalık, Mersin’den Silifke’ye kadar uzanan sahil bandındaki plajlar ile Hatay’ın Arsuz, Samandağ, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerindeki plajlar, bayram tatili fırsatını değerlendirmek isteyen ailelerin ilgi odağı oldu. Turistik tesislerde rezervasyonlardaki artış ise işletmecileri sevindirdi.

yayla

Çukurova’nın yaylaları da, bayramı doğayla iç içe geçirmek isteyenlerin tercihi doğrultusunda adeta zirve yaptı.  Hatay ve Mersin’in yaylalarının yanı sıra sıcağın etkisiyle yayla kültürünün yoğun olduğu Adana’daki Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan gibi yaylalardaki hareketlilik dikkati çekmeye başladı.

akcatekır

Plajların yanı sıra kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda da vatandaşların bayramı sıkıntısız bir şekilde geçirmeleri için belediyeler gerekli hazırlıklarını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.