TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e çağrı: İleride ihtiyaç duyacağınız elleri yana düşürmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda yapılan 'Büyük Filistin Mitinginde konuştu. İsrail'e desteğini açıklayan batılı devletleri eleştirerek söze başlayan Erdoğan, konuşmasının devamında İsrail'e de sert sözlerle çıkıştı.  

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e çağrı: İleride ihtiyaç duyacağınız elleri yana düşürmeyin

Cansu Ersoy

(İLKHABER)- Atatürk Havalimanı'nda yapılan 'Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, İsrail'e "emin olun tıpkı atalarınız gibi sizler ve sizlerin de çocukları ileride buna ihtiyaç duyacak. Türkiye'ye ihtiyaç duyacak. O gün size uzanacak elleri yana düşürmemek için gelin bugün bize kulak verin" dedi.


"Filistin halkına, Filistin analarının ak sütü gibi helaldir"
"İnşallah zalimlerin, Filistin halkının hayatından defolup gidecekleri günleri de göreceğiz. İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde zalimin zulmünün sonsuza kadar sürdüğü vaki değildir. İsrail'in tam 75 yıldır kesintisiz her gün sürdürdüğü zulümde elbet bir gün bitecektir" diyen Erdoğan, konuşmasının devamında şunları bildirdi:
"Kendi evleri yanmaya başladığında sırtını dayadığı batılılar çıkıp gidecek ve İsrail bu coğrafyada 75 yıldır zulmettiği insanlar ve onların kardeşleriyle baş başa kalacaktır. İsrail bak burayı iyi hatırla; Türkiye tıpkı beş yüz yıl önce olduğu gibi, İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi başı dara düşen her mazlumla birlikte bu insanların da umudu olacaktır. Geçtiğimiz günlerde İsrail yönetimine yaptığım çağrıyı burada bir kez daha ifade ediyorum:

Boyunuzu da, çapınızı da, yüreğinizi de aşan zırvalarla, tavırlarla, sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemeyin. Çünkü emin olun tıpkı atalarınız gibi sizler ve sizlerin de çocukları ileride buna ihtiyaç duyacak. Türkiye'ye ihtiyaç duyacak. O gün size uzanacak elleri yana düşürmemek için gelin bugün bize kulak verin. Gelin bugün mazlumlara yardım ulaştırma talebimize, barışı tesis etmek için diyalog kapılarını açma çağrımıza kulak verin. Gelin bugün kendinizin ve çocuklarınızın geleceği için belki de hayatınızda ilk defa hayırlı bir adım atın. Biz, adil bir barışın kaybedeni olmayacağına olan samimi inancımızla hareket ediyoruz. Muhataplarımızı da aynı anlayış etrafında buluşmaya çağırıyoruz. Değerli kardeşlerim, İsrail'in kurulduğu günden beri yürüttüğü saldırılarla, adım adım evlerinden, yurtlarından, vatanlarından, canlarından etti. Unutmayın. Bir Filistin gerçeği var. Bu zulme karşı dişiyle, tırnağıyla, özellikle direnmek durumunda kalan Filistin halkına, Filistin analarının ak sütü gibi helaldir."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.