TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedeler, 11 ilde 6 Şubat’ın resmi tatil ilan edilmesini istiyor

“Asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümüne sayılı günler kala, depremzedeler, 11 ilde 6 Şubat'ın resmi tatil ilan edilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 11:57
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Depremzedeler, 11 ilde 6 Şubat’ın resmi tatil ilan edilmesini istiyor

Asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümüne sayılı günler kala, depremzedeler, 11 ilde 6 Şubat'ın resmi tatil ilan edilmesini istedi.

“Asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümüne sayılı günler kala, depremzedeler, 6 Şubat'ın resmi tatil yapılmasını istedi ve bu konudaki taleplerini sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı ve Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri depremin yıkıcı sonuçlarına maruz kaldı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kaydedilen en büyük depremler olan asrın felaketinde hayatlarını kaybedenlerin sayısının 50 binin üzerinde, yaralanan kişi sayısının ise 107 binden fazla olduğu açıklandı. Hazırlanan rapora göre, depremin yaşandığı bölgelerde yıkılan toplam bina sayısının 717 bin 614 olduğu belirtildi. Yaşanan afetin ardından yapılan çalışmalarda "ağır hasarlı ve yıkık" olarak belirlenen 90 bin 609 binanın acil olarak yıkılmasına karar verildi.

6 Şubat 2024'de 1 yılı geride bırakacak olan ve yaraları hala sarılmaya çalışılan asrın felaketinin yıl dönümünde, depremzedeler, bu acı günün, depremin yaşandığı illerde resmi tatil ilan edilmesini istedi.

“Nerdeyse herkes kabre bir yakınını bıraktı”

Bu konuda Hataylı depremzede Abdullah Öğünç tarafından yapılan bir sosyal medya paylaşımındaki, "Depremin yıldönümü olan 6 Şubat'ta deprem bölgelerinde, özellikle de Hatay da resmi tatil ilan edin sayın yetkililer. Nerdeyse herkes kabre bir yakınını bıraktı. Gidip duamızı okuyalım, kaybedilen canlar için yapılacak anma törenlerine katılalım." İfadeleri, yürek burktu.

Yüzlerce binanın yıkıldığı, on binlerce insanın hayatını kaybettiği felaketin Türkiye'yi yasa boğduğunu dile getiren depremzede Abdullah Öğünç, "Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yaralar hala tam olarak sarılmış değil. Depremzedeler, barınma, gıda, sağlık ve eğitim gibi birçok konuda hala ihtiyaç sahibi durumunda. Depremin yıl dönümünde, 6 Şubat'ın resmi tatil ilan edilmesi, depremzedelere vefa borcumuzun bir gereğidir. Bu sayede biz depremzedeler, kaybettiklerimizi anmak için bir fırsat olacaktır. 6 Şubat'ın resmi tatil ilan edilmesi için, tüm siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konudaki taleplerini sosyal medya platformlarında ve diğer kanallardan dile getirmelerini rica ediyoruz." dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.