TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet çalışanları arasında yapılan anketin sonuçları açıklandı: Yüzde 48,2 Diyanet'in özerk olmasını istiyor

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen, 6 bin 406 din görevlisine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın statüsü ile ilgili görüşlerini sordu. Ankete katılanların yüzde 48,2'si Diyanet'in özerk olması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
Diyanet çalışanları arasında yapılan anketin sonuçları açıklandı: Yüzde 48,2 Diyanet'in özerk olmasını istiyor

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen, 6 bin 406 din görevlisine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın statüsü ile ilgili görüşlerini sordu. Ankete katılanların yüzde 48,2'si Diyanet'in özerk olması gerektiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden yüzde 79,3'ü erkek, yüzde 20,7'si kadın olmak üzere 6 bin 406 kişi ankete katıldı. Rapor, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sunuldu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ederek, "Diyanet Çalışanlarının Sorunları, Beklentileri, Din-Diyanet Algıları Araştırması" başlıklı bir rapor sundu.

Rapora göre, yapılan anket sonuçlarına göre Diyanet çalışanlarının yüzde 48,2’si Diyanet'in özerk olması gerektiğini savundu. Ancak, mevcut statünün devamını destekleyenlerin oranı da yüzde 50,1 olarak belirlendi.

Araştırmaya katılanların yüzde 64,1’i imam-hatip, müezzin veya kayyım, yüzde 21,8’i kuran kursu öğreticisi, yüzde 5,8’i müdür-şef, yüzde 3,7’si vaiz, yüzde 2,9’u da yardımcı hizmetlerde çalışan personel olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın statüsü konusunda kamuoyunda tartışmaların olduğuna dikkat çekilen raporda, çalışanların özerklik talebinin, mevcut statünün devamıyla özerklik arasında bir tercihte bulunmakta zorlandığına işaret edildi. Diyanet çalışanlarının yüzde 47,6’sı, ilgili paydaşlar ve Başkanlığın taşra ve merkez teşkilatı temsilcileri tarafından belirlenen 3 adaydan birisinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasını destekledi.

Ayrıca raporda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın denetleme görevini yaparak bu işin cemaatlere devredilmesini düşünen personellerin oranının yüzde 1,7 olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.