TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin tasarımcıları M1’de

Adana’nın 17 yıllık geçmişe sahip en köklü ve güvenilir alışveriş merkezi M1 Adana, İstanbul Modern Sanat Müzesi ve TOBB Kadın Girişimci Kurulu katkılarıyla 10-21 Ocak tarihleri arasında 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların katılabildiği atölye çalışması düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Geleceğin tasarımcıları M1’de

Geleceğin tasarımcıları M1’de

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana’nın 17 yıllık geçmişe sahip en köklü ve güvenilir alışveriş merkezi M1 Adana, İstanbul Modern Sanat Müzesi ve TOBB Kadın Girişimci Kurulu katkılarıyla 10-21 Ocak tarihleri arasında 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların katılabildiği atölye çalışması düzenliyor.

“Geleceğin Genç Tasarımcıları” adı altında düzenlenen atölye de çocuklar,  gündelik yaşamımızı değiştiren, davranışlarımızı belirleyen, alışkanlıklar yaratan tasarımlar üzerine düşünmeye sevk ediliyor. Çocukların yaratıcı ve yenilikçi bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje, çocukların hem tasarım kavramını keşfetmesine, hem de gelecek üzerine düşünmesine aracı oluyor.

Programa katılan çocuklara eğitimden önce, geçmiş ve günümüz örneklerinin yer aldığı sunumlar yapılıyor. Atölye boyunca “Tasarımcı kimdir, neyi neden ve nasıl tasarlar, tasarımların günlük hayatımıza etkileri nelerdir?” gibi soruların cevapları aranıyor.

Çocukların yeteneklerini öne çıkaran bu etkinliğin bir diğer önemli özelliği ise, Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern’in, bu proje ile ilk defa Anadolu’da atölye gerçekleştiriyor olması.

Hafta içi 10.00-13.00 arası, hafta sonu ise 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşen program, 2030 yılı için çocukların yaşam alanları, ulaşım araçları ve iletişim araçlarını hayal etmelerini ve hayallerini çizim ve maketlere dönüştürmelerini içeren 3 farklı atölyeden oluşmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.