TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayırsever işadamı Nuhoğlu’ndan 4 minareli cami

Okullar, camiler, taziye evleri, öğrenci yurtları ve Kuran Kursları yaptırarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Hayırsever İşadamı Şakir Nuhoğlu, şimdilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlık yıllarında verdiği sözü yerine getirmek için var gücüyle çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hayırsever işadamı Nuhoğlu’ndan 4 minareli cami

ADNAN AVUKA

MARDİN-  Okullar, camiler, taziye evleri, öğrenci yurtları ve Kuran Kursları yaptırarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Hayırsever İşadamı Şakir Nuhoğlu, şimdilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlık yıllarında verdiği sözü yerine getirmek için var gücüyle çalışıyor.

Mardin Kabala eski Belde Belediye Başkanı ve Hayırsever İşadamı Şakir Nuhoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan olduğu yıllarda yaptıracağına söz verdiği 4 minareli caminin bitmesi için çalışmalarını son sürat sürdürüyor. İki minaresi biten 4 minareli caminin inşaatını  2017 yılının ilk aylarında biteceğini müjdeleyen Nuhoğlu,  inşaatın bir ay içinde tamamlanacağını söyledi.

3500 Metrekare alan üzerinde yapılan “Şakir Nuhoğlu Camii” şu ana kadar iki minaresi tamamlanmış,  önümüzdeki bir ay içinde diğer iki minare tamamlanarak  Yenişehir karayolu parkında doğunun en modern camisi unvanını almış olacak.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başbakanlığı döneminde Mardin’i  ziyareti sırasında Şakir Nuhoğlu’nu konuşma yaptığı kürsüye kadar çağırarak burada bir cami yaptırmasını istedi. Eski yerel yöneticilerin    karayollarında yapılacak camii arsasını zamanında teslim etmediklerinden dolayı geciktirmişti. Arsanın teslim edilmesiyle birlikte cami inşaatını hızla başlatan Nuhoğlu, inşaatta önemli bir ilerleme kaydetti.

Mardin il Müftülüğüne yeni atanan Müftü  İsmail Çiçek, Şakir Nuhoğlu’nu ziyaret ederek cami yapımı hakkında geniş bilgi aldı. Müftü Çiçek “ Gerçekten Mardin taşına uygun modern ve bölgenin en geniş ve büyük camisi olarak kabul edilen Şakir Nuhoğlu Camisi  bölgede örnek bir yapı olmuştur. Hayırseverliğiyle tanıdığımız Şakir bey gerçekten büyük bir işe imza atmıştır. Hayırsever  iş adamı Nuhoğlu’nun büyük para sarf ederek taştan yaptırdığı camii, tüm Mardin ve Mardin insanlarına  hayırlı olsun” diye konuştu.

Mardinli Kabala beldesinden olan Hacı Şakir Nuhoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kendisine verdiğim  cami yapma  sözünü yerine getiriyorum. Çok mutlu ve sevinçliyim” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.