TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Çenet ‘Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın Rolü’nü anlattı

‘Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın Rolü’ adlı konuşma gerçekleşti, konu hakkında İbrahim Çenet bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 11:04
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
İbrahim Çenet ‘Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın Rolü’nü anlattı

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ‘Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın Rolü’ adlı konuşma gerçekleşti. Konu hakkında İbrahim Çenet bilgi verdi.

Seyhan Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen etkinlikte ilk olarak Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsa Kayadan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Kayadan, “Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük zaferden 6,5 ay sonra Çukurova'nın bereketli topraklarına ayak bastığında, Çukurovalıların yüreğinde ateş, toprağında su, Çukurova'nın semalarında adeta yıldız oldu” dedi.

Atatürk’ün, Çukurova topraklarında başaklanmış bereketli tarlalara bakarak ‘Altın yurt, Altın yurdun altın insanları’ demiş olduğunu dile getiren Kayadan, “Ben de sizlere ‘Altın yurdun altın insanları merhaba, hoş geldiniz’ demek istiyorum” şeklinde konuştu.

KAYADAN: BU İLK HİSSİ TEŞEBBÜSE VE EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ YİNELİYORUZ

Kayadan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Bu ilk hissi teşebbüse ve emanete sahip çıkacağımızın sözünü yineliyoruz. Sırada bir bedel ödemiş, usta bir ağabeyimiz var. Bizde derler ki ‘Ustalar konuşurken çıraklar susar’ ben sözü uzatmak istemiyorum. Ama bu yurdun bağımsızlığı ve mutluluğu için ağır bedeller ödemiş tüm devrimcilere de saygılar, sevgiler, selamlar gönderiyorum.”

ÇENET: TARİHTE BUGÜN KURTULUŞ SAVAŞI’MIZIN İLK ETABININ NOKTALANDIĞI BİR DÖNEM

Kayadan’ın konuşmasının ardından ‘Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın Rolü’ konuşması İbrahim Çenet tarafından gerçekleştirildi.

Çenet, “Tarihte bugün Kurtuluş Savaşı’mızın ilk etabının noktalandığı bir dönem. Gerçekten burada hepiniz gibi ben de o günleri ve o günlerin bu gününü düşünmeden yapamıyorum. Geçmişimiz bizim bugünümüz, bugünümüz ise bizim yarınımızdır” diyen Çenet, konuşmasının devamında kendi hayatından da bahsetti ve ardından konu hakkında konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından ADD Halk Korosu Konseri gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.