TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçilikten patronluğa

Muhasebe elemanı olarak çalıştığı işte ek gelir elde etmek için nikah şekeri üretmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İşçilikten patronluğa

ÖZEL HABER

 

İşçilikten patronluğa

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Muhasebe elemanı olarak çalıştığı işte ek gelir elde etmek için nikah şekeri üretmeye başladı. Kısa süre sonra ise, KOSGEB’e başvurup destek alarak kendi işyerini kuran kadın girişimci Sema Tosun, şimdi ise bir nikah şekeri firmasının sahibi.

Son dönemde verilen destek ve teşvikler sayesinde girişimciliği tercih eden kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Kimileri kaz, kimileri hindi, kimileri tavuk yetiştiriciliği, kimi solucan gübresi üretimi, farklı sektörlere girerek kendi işyerini yapıyor. Kimileri ise hayalindeki işi kurup o yolda tutunmaya çalışıyor. Bu kadınlardan bir tanesi de Nevşehir de yaşayan Sema Tosun. İki çocuk annesi olan Sema Tosun, 16 yaşından beri iş yerlerinde çalışıyor. Son olarak ise bir muhasebe firmasında muhasebe elemanı olarak çalışan iki çocuk annesi Sema Tosun, ekonomik nedenlerden kendisine ek bir iş yapmak istedi. Araştırdı ve kendisinin nikah şekeri ürete bileceğine karar verdi. Gündüzleri çalışan akşamları da eve gelerek nikah şekeri üreten Sema Tosun, ürettiği nikah şekerlerini internet üzerinden satmaya çalıştı. İnternet üzerinden yaptığı satışlarda başarıyı yakalayan Tosun, aradan geçen süre içerisinde muhasebe firmasında ki işini bırakarak, KOSGEB’e başvurdu. Buradan destek alan Tosun, kendi firmasını kurdu. Firmasında işini daha da geliştirerek profesyonel olarak üretim yapmaya devam eden Sema Tosun, hem yurt içi hem yurt dışına satışlar yapmaya başladı.

Başarılı bir girişimci kadın olan Sema Tosun Adana "Adana EV'leniyoruz 2017 Fuarı"nda da kurduğu Sema Nikah Şekerleri ismiyle yer aldı. Tosun, fuarda açtığı stantta bizleri kırmayarak sorularımızı yanıtladı. Yaptığı işe nasıl başladığını anlatan Sema Tosun, “Fuara Nevşehir’den katılıyorum. 2 tane oğlum var. 14 ve 18 yaşındalar. Ben aslında iş hayatına 16 yaşında başladım. Muhasebe çalışıyordum. Daha sonra çocuklarımla birlikte yaşadığım için ek kazanç elde etmek istedim. Evde nikah şekeri yapmaya başladım. Sonrasında bunu kurumsallaştırmak istedim. KOSGEP desteğiyle işimin açılışını yaptım. 2.5 yıl oldu bu işi yapalı. Ama 1 yıldır işyerimi açarak çalışmaya başladım. Bu işin pazarlamasını iş yeri açmadan önce internet üzerinden yapıyordum. Yurt dışından ve yurt içinden siparişler alıp satışlar yapıyordum. Bunu kurumsallaştırmak daha kolay oldu. Satışlarım bunu kolaylaştırdı. Bu işimde devam ediyorum. “ dedi.

BAŞARI İÇİN HIRS VE HEVES LAZIM

Başarının sırlarından da bahseden Sema Tosun, “Bu işlerde başarılı olabilmek için birazcık hırs ve hevesli olmak lazım, azimli olmak lazım. Önce hedef belirleyip sonra bu hedef doğrultusunda bütün engelleri aşarak gitmesi lazım. Nikah şekerlerini öğrenmem kolay oldu. Benimki tamam kişisel beceri herhangi bir kursuna felan katılmadım.  Çok içten gelen bir hevesle beceri vardı. Bu aileden gelen bir beceri aslında. Benim ailemdeki bütün kadınlar biraz sanatçı ruhludur. Ablamda ebru sanatçısıdır. Kişisel beceri dediğim gibi bir kursa da katılmadım zaten kursa katılacak vaktimde yoktu. Kişisel becerimi kullanarak yapıyorum. İnternette aktif olarak çalışıyorum bulunduğum bölgede de iş yerinde aktif satışlarım oluyor. Nikah şekerinin çeşitleri, bebek doğumuyla alakalı bebek doğum ürünleri, bebek şekerleri, nokta terlikleri, kapı süsleri,  nişan tepsileri hepsi özel olarak tasarlanıp hazırlanıyor. Kişiye özel hazırlanıyor rengi ve modelini kişi kendisi seçiyor.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.