TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaçi Açıklarında Facia: 14 Balıkçı Hayatını Kaybetti

Karaçi açıklarında yaşanan trajik bir olay, 5 Mart günü meydana geldi. Olumsuz hava koşullarının etkisiyle alabora olan bir tekne, 14 balıkçının hayatını kaybetmesine neden oldu. Pakistan Donanması'nın yoğun çabaları sonucu ulaşılan cansız bedenlerle birlikte, kurtulan 31 balıkçı da yaşadıkları korku dolu anılarla sarsıldı. Kazanın nedenleri araştırılırken, aşırı yüklenme ve yetersiz tedbirler gibi ihtimaller üzerinde duruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
Karaçi Açıklarında Facia: 14 Balıkçı Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın Karaçi kentinde, balıkçılıkla geçimini sağlayan 14 kişi, 5 Mart günü denizlerde geçirdikleri facia bir kaza sonucunda hayatını kaybetti. Teknenin olumsuz hava koşullarında alabora olmasıyla birlikte, kurtarılmayı bekleyen 31 balıkçı yaşam mücadelesi verirken, Pakistan Donanması'nın arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ancak, kazanın ardındaki sebepler üzerindeki belirsizlik sürerken, olayın soruşturması derinleştiriliyor ve benzeri facia kazalarının önüne geçilebilmesi için tedbirler tartışılıyor.

Pakistan'da 14 Balıkçı Kayıp

5 Mart günü Karaçi açıklarında meydana gelen trajik bir tekne kazası, 14 balıkçının hayatını kaybetmesine neden oldu. Kazada, olumsuz hava koşullarının etkisiyle tekne alabora oldu ve yapılan aramalar sonucunda 14 balıkçının cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan 31 balıkçı ise şans eseri kazadan sağ kurtulmayı başardı.

Pakistan Donanması tarafından 5 Mart'tan bu yana aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde, 14 balıkçının cansız bedenine ulaşıldı. Ancak ekipler, kalan balıkçıların da bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kazanın nedenleri araştırılıyor. Yetkililer, kazanın olası nedenleri arasında teknenin aşırı yük taşıması ve olumsuz hava koşullarına karşı yeterince tedbir alınmaması ihtimallerini değerlendiriyor. Şu anda soruşturma kapsamında detaylı incelemeler yapılmakta.

Öte yandan, 72 yaşındaki Hatice Çetinbaş'a vahşice saldırarak ölümüne neden olan Resül Keskin (35) ve Zafer Kara (42) adlı şüpheliler, Yargıtay tarafından bozulan ilk kararın ardından yeniden yargılandı. Bu olayın detayları da ilgili makamlarca incelenmekte.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.