TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kerem Özakman’dan şiir dinletisi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesi, Çanakkale Zaferi etkinlikleri çerçevesinde, Turgut Özakman’ın oğlu Kerem Özakman’ı Adana’ya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2017 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kerem Özakman’dan şiir dinletisi

Serhat Şanlı

ADANA (İLKHABER) - Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesi, Çanakkale Zaferi etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye'nin Kurtuluş ve Cumhuriyet tarihine ışık tutan araştırma ve kitaplarıyla tanınan ve aramızdan 2013 yılında ayrılan merhum Turgut Özakman’ın oğlu Kerem Özakman’ı Adana’ya getirdi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Kanan’ın organize ettiği etkinlikte, Çanakkale Zaferi’nin önemi anlatıldı. Ardından Kerem Özakman katılımcılara şiirler okudu.

Açılış konuşmasını yapan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Kanan, 18 Mart’ın hepimiz için çok önemli olduğunu belirterek;’’ Bugün çok önemli bir gün, 18 Martı anıyoruz. Bizde böyle bir günde merhum Turgut Özakman’ın oğlu yetenekli şair Kerem Özakman’ı Adanalılar ile buluşturup güzel şiirlerini dinleyeceğiz. Biz Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak Adana’ya bir sanatsal hizmet yapıyoruz.’’ Dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Adana Şube Başkanı Zuhal Dinçer de, 102 yıl önce önemli bir tarih yazıldı ve dünya tarihi değişti dedi. Çanakkale Zaferi’nin bir milat olduğuna vurgu yapan Dinçer konuşmasına şöyle devam etti;

‘’Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı nedeniyle gençlerimiz ve üyelerimiz ile bir araya geldik. 102 yıl önce bir tarih yazıldı ve dünya tarihi değişti. 1915 istiklalimizin ve istikbalimizin miladı oldu. Çanakkale Zaferi’nin Türk İstiklalinin ve istikbalinin kazanılmasında milat olduğunu anlatacağız. Çok geniş hayalleri ile yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün yoktan var olan bir milleti diriltmesi ve başardığı zafer ile bizleri bugünlere getirmesini anlatacağız.

Bugün hepimiz için özel bir gün. Bu özel günde değerli bir misafiri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bizde bu özel günde yine özel bir misafir ağırlamaktayız. Türkiye'nin Kurtuluş ve Cumhuriyet tarihine ışık tutan araştırma ve kitaplarıyla tanınan ve aramızdan 2013 yılında ayrılan merhum Turgut Özakman, oğlu Kerem Özakman’ı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Kerem Özakman konuklarımıza o güzel şiirlerinden dinleti verecek. Etkinliğimize katılımından dolayı Kerem Özakman’a teşekkür ediyorum.’’

Böyle güzel bir günde böyle güzel bir etkinlikte ve Adana’da bulunmaktan onur duyduğunu belirten Kerem Özakman, kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Cumhuriyet ilkelerine çok bağlı bir aileden geldiklerini belirten Kerem Özakman; ‘’Bugün Çanakkale zaferini anma günü ve hepimiz için çok anlamlı bir gündür. Bu güzel ve anlamlı günde Adana’da böyle bir etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum. Şiir dinletisi vereceğiz. Şiir güzel ancak, 18 Mart ayrı bir anlamı var. Adana’ya çok gelip gidiyorum. Gelişmiş ve güzelleşmiş bir kenttir. Bize büyük bir şantiye olarak görüyoruz diyorlar ancak ben öyle görmüyorum. Bence derli toplu, güzel bir şehir olmuş.’’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.