TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaispir: Belediyecilik gönül işi aşk işidir

Klasik belediyeciliğin dışında ‘Gönül Belediyeciliği’ anlayışı ile toplumun her kesiminden vatandaşın yanında olan Yüreğir Belediyesi, uyguladığı insan odaklı örnek sosyal belediyecilik projeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Göreve geldiği günden bu yana ilçede uyguladığı sosyal belediyecilik projeleri ile takdir toplayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, vatandaşlarla sıkı bağ kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kocaispir: Belediyecilik  gönül işi aşk işidir

ADANA (İLKHABER) - Klasik belediyeciliğin dışında ‘Gönül Belediyeciliği’ anlayışı ile toplumun her kesiminden vatandaşın yanında olan Yüreğir Belediyesi, uyguladığı insan odaklı örnek sosyal belediyecilik projeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Göreve geldiği günden bu yana ilçede uyguladığı sosyal belediyecilik projeleri ile takdir toplayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, vatandaşlarla sıkı bağ kuruyor. Neredeyse haftanın her günü mutlaka mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Kocaispir, evlere misafir oluyor, taleplerini dinliyor, sorunlara anında çözüm üretiyor.

Başkan Kocaispir’in talimatı ile hayata geçirilen sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında ilçede günlük yaklaşık 5 bin sofraya sıcak yemek ulaştırılıyor. Küçük dokunuşlarla büyük faydalar sağlayan Yüreğir Belediyesi; evde bakım ve sağlık hizmetleri, tekerlekli sandalye, dijital hasta yatağı, hoş geldin bebek hediyesi, gıda kolisi ve glutensiz gıda desteği, kuaför hizmetleri gibi projelerle vatandaşların gönlüne dokunuyor.

Bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı olan Yüreğir Belediyesi, bir taraftan da sosyal destek ekipleri ile çalmadık kapı bırakmıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde verilen hizmetlerle hastalar evlerinde ziyaret ediliyor, belediyenin sağlık ekibi tarafından pansuman, tansiyon ölçümü ve kontrolleri yapılıyor. Talepte bulunan yaşlı, hasta kimsesiz bireyler özel araçlarla hastaneye götürülüyor, doktor tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Evde kişisel bakım hizmeti de veren belediye ekipleri özel gereksinimli bireylerin kişisel bakımlarını da gerçekleştiriliyor.

Yüreğir’de gidilmedik ev çalınmadık kapı bırakmadıklarını belirten Başkan Kocaispir, “Belediyecilik gönül işi, aşk işidir. Belediyecilik, dertli insanların işidir. Kalpleri fethedip sevgiyi kazanmak, gönüller yapıp muhabbetle ve istişareyle hizmet etmek bizim en önemli ilkemizdir. Bu ilke gereği hareket ediyor ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. İlçemizin kalkınması, gelişmesi ve vatandaşlarımızın refah içerisinde yaşaması adına gece gündüz çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ortaya koyduğumuz projeler de bu ilkeler üzerine inşa edilmiştir.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.