TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösev Türkiye’nin dört bir yanından "Lösante" için haykırdı

Lösev aileleri ve temsilcileri; Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Zonguldak, Konya, Karabük, Ordu, Samsun, Kayseri, Afyon, Eskişehir ve daha birçok ilde bir araya gelerek eş zamanlı olarak ortak basın bildirisi okudu, Lösante Hastanesi’ne tam ruhsat verilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 12:55
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Lösev Türkiye’nin dört bir yanından "Lösante" için haykırdı

Lösev aileleri ve temsilcileri Türkiye’nin dört bir yanında bir araya gelerek ortak ve eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama Adana’da da Turgut Özal Kavşağı civarında gerçekleştirildi. Açıklamaya; Lösev aileleri ve temsilcileri, Lösemiyi yenmiş kişiler, Lösev Adana il temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kalabalık, Lösante Hastanesi’ne tam ruhsat verilmesi için Adana’dan Sağlık Bakanlığı’na haykırdı. Açıklamayı Lösev adına Lösev Adana Ofis Aile Komitesi’nden Haluk Üçel gerçekleştirdi.

LÖSEV Aileleri, LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır verilmeyen tam ruhsat konusunda çocuklarının sesi olmak için Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı basın bildirileri okudu. Adana’da da okunan bildiride, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘Lösemili hastaları istismar ediyorlar’ açıklaması üzerinde duruldu. Açıklamayı gerçekleştiren Üçel, “Bu uslüp lösemili çocuklarımızı ve biz aileleri çok yaraladı. LÖSEV en büyük destekçimiz, ailemiz gibidir” dedi.

“BU SADECE LÖSEMİ VE KANSER TEDAVİSİ GÖREN EVLATLARIMIZIN ANNE VE BABALARI OLARAK BİZLERİ DEĞİL, LÖSEV’E İNANAN VE GÜVENEN MİLYONLARCA GÖNÜLLÜ VE BAĞIŞÇISINI DA ÜZMÜŞTÜR”

Ortak basın bildirisinin devamında Üçel, şunları kaydetti:

“Halkın bağışlarıyla varlığını sürdüren, 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye’deki en güvenilir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’e ‘istismarcı’ yakıştırması yapmak hangi vicdana sığar? Bu sadece lösemi ve kanser tedavisi gören evlatlarımızın anne ve babaları olarak bizleri değil, LÖSEV’e inanan ve güvenen milyonlarca gönüllü ve bağışçısını da üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatında da açıkça belirtildiği üzere Lösemi ve Kanser hastalıkları multidisipliner tedavi gerektirir. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır.”

LÖSANTE İÇİN TAM RUHSAT İSTEDİLER

Üçel, Sağlık Bakanı’nın yaptığı istismar açıklaması sonrasında LÖSEV yetkililerinin ‘Lösemi ve Kanser bütün dünyada multidisipliner hastalıklardır. Her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi gerekiyor. Aynı şekilde Yoğun Bakım ve Kemik İliği Nakil Servislerinin başarılı olabilmesi için; tıbbın bütün dallarında en az 3’er uzman hekimin, 3 vardiya çalışması gereklidir . Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerinde bu durum açıkça yazmaktadır’ dediğini hatırlattı.

“PES ETMEYECEĞİZ”

Tam ruhsatlarını alana kadar sormaya devam edeceklerini kaydeden Üçel, devamında şunları bildirdi:

“Daha önce 7 Mart’ta Ankara’da buluşan aileler bu kez Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya kendi illerinden seslendi. Tam ruhsatımızı alana kadar sormaya devam edeceğiz diyen aileler bildiride, Sağlık Bakanı’na: “Sağlık Bakanı sadece kendi hastanelerini değil, herkesi eşit düşünmelidir. LÖSEV Aileleri olarak bugüne kadar sabırla bekledik. Bizim yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ölüyor! Bu çocuklar sizin de çocuğunuz olabilirdi! Türk Halkının bağışları ile tuğla tuğla inşa edilen LÖSANTE Hastanemize artık engel olmayın. Tüm çocuklarımız iyileşsin, çocuklarımız lösemi ve kanserden ölmesin! LÖSANTE bizimdir, hepimizin hastanesidir. LÖSANTE’mize tam ruhsat verilene kadar sahip çıkacak ve pes etmeyeceğiz.”

Tedavisi devam eden lösemili çocuklar, iyileşen gençler ve aileleri uzun zamandır Lösante için çözüm arıyor ve seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.