TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milas-Bodrum Havalimanı'nda sezonun ilk dış hat uçuşu karşılandı

SunExpress'in Almanya'dan gerçekleştirdiği uçuşlarla Milas-Bodrum Havalimanı, yaz sezonuna giriş yaptı. İlk uçuşlarla birlikte terminalde çiçeklerle karşılanan 360 yolcu, Bodrum'a adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
Milas-Bodrum Havalimanı'nda sezonun ilk dış hat uçuşu karşılandı

TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı, yaz sezonuna SunExpress'in Almanya'dan gerçekleştirdiği uçuşlarla heyecanlı bir başlangıç yaptı. Dün (24 Mart) gerçekleştirilen uçuşlarla birlikte havalimanı, yaz sezonunu açmış oldu.

SunExpress'in XQ 463 ve XQ 659 sefer sayılı uçuşlarıyla Frankfurt ve Düsseldorf'tan toplam 360 yolcu, Bodrum'a iniş yaptı. Terminalde düzenlenen karşılama törenine Milas-Bodrum Havalimanı DHMİ Başmüdürü Yücel Karadavut, TAV Milas-Bodrum GM İclal Kayaoğlu, uçuş ekibi ve havalimanı yetkilileri katıldı.

SunExpress'in haftanın yedi günü olmak üzere Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Köln, Hannover, Berlin'den Bodrum'a karşılıklı uçuşlar gerçekleştireceği belirtildi. Bu uçuşlar, 26 Ekim tarihine kadar devam edecek.

HAVALİMANI YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

TAV Milas-Bodrum Genel Müdürü İclal Kayaoğlu, sezonun ilk dış hat yolcularını karşılamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bodrum'da uçuş sezonunu uzatmayı ve farklı havayollarını şehre çekmeyi hedeflediklerini belirten Kayaoğlu, bu yaz Jet Time Airlines, Smartwings Slovakia S.R.O, Norwegian Air Shuttle gibi havayollarının Milas-Bodrum Havalimanı'na uçuş düzenleyeceğini söyledi.

DIŞ HAT SEZONUNDA ARTAN UÇUŞ SAYISI

Milas-Bodrum Havalimanı, 3 Kasım'a kadar devam edecek dış hat sezonunda toplamda 56 farklı havayolu ile 75 ayrı destinasyona uçuşlar düzenleyecek. Havalimanı, çeşitli havayolları aracılığıyla Liverpool, Belfast, Manchester, Köln, Krakow, Vilnius, Beyrut, St. Petersburg, Kopenhag ve Rotterdam gibi çeşitli destinasyonlara karşılıklı direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

YOLCU SAYISINDAKİ ARTIŞ

Milas-Bodrum Havalimanı, 2023 yılında toplamda 4 milyon 134 bin yolcu ağırladı. 2024 yılının ilk iki ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre 'lük bir artışla 188387 yolcuya hizmet verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.