TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİT, terör örgütünün sözde sorumlusunu etkisiz hâle getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde basın ve arşiv sorumlularından "Sidar Serhat" kod adlı Celal Birdal'ı, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla etkisiz hâle getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MİT, terör örgütünün sözde sorumlusunu etkisiz hâle getirdi

(Haber Merkezi) - Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde basın ve arşiv sorumlularından "Sidar Serhat" kod adlı Celal Birdal'ı, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla etkisiz hâle getirdiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, terörist Birdal, üniversitede mühendislik eğitimi aldığı yıllarda terör örgütü PKK/KCK-HPG içerisinde faaliyet gösterdi.

Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgelerinde güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda eylemin faili olduğu, bazı eylemlerde de diğer terörist grupları yönlendirdiği belirlenen Birdal'ın, PKK/KCK-HPG'nin sözde basın ve arşiv sorumlularından olduğu, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Bazı örgüt üyelerini eylem için Türkiye'ye yönlendirmeye çalıştığı belirlenen terörist Birdal, MİT'in, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla yanındaki teröristlerle beraber etkisiz hâle getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.