TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nennioğlu: Asgari ücret artışının ardından başlayan işten çıkarmalar mağduriyet yaratıyor

Memur-Sen, Aile Sağlığı Merkezi Grup Elamanları Derneği ve Sağlık-Sen, Memur-Sen İl Temsilciliğinde bir araya gelerek açıklama yaptı. Yaşadıkları başlıca sorunlardan söz eden Bekir Nennioğlu, "Asgari ücret artışının ardından başlayan işten çıkarmalar, zor geçim döneminde mağduriyet yaratıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 12:36
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Nennioğlu: Asgari ücret artışının ardından başlayan işten çıkarmalar mağduriyet yaratıyor

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Aile Sağlığı Merkezi Grup Elamanları Derneği’yle bir araya geldi.Memur-Sen İl Temsilciliğinde yapılan açıklamayı Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yaptı.

Nennioğlu, Aile Sağlığı Merkezlerinde Gruplama Elemanları olarak karşılaştıkları birçok sorunun olduğundan söz etti ve “Bu sorunların üstesinden gelmek ve mesleğimizi daha iyi şartlarda icra etmek adına bir araya geldik” dedi. Nennioğlu, karşılaştıkları temel sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı.

Karşılaştıkları en büyük sorunun iş güvencesi olduğundan söz eden Başkan Nennioğlu, “Tayin veya grup düşmeleri durumunda işsiz kalma riskiyle karşı karşıyayız. İşten çıkarma hakkının işverene ait olması, mağduriyet riskimizi artırıyor. En büyük sorunlarımızı iş tanımı takip ediyor. İş tanımı, görev ve sorumluluklarımızın belirsiz olması, iş değiş tokuşları ve sorumluluk eksiklikleri yaşanmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.

NENNİOĞLU SORUNLARINI AÇIKLADI

Nennioğlu, diğer sorunları da şu şekilde sıraladı:

-“Beyaz Kod hakkının diğer kamu personeline sağlanırken bizlere verilmemesi, şiddet durumlarında mağduriyet yaşamamıza neden oluyor.

-Diğer kamu çalışanlarına tanınan haklardan mahrum bırakılmamız, hastalık, izin ve askerlik sonrası işe başlama konularında adaletsizlik yaratıyor.

-Aynı şartlarda çalışan diğer kamu harici personelin kadroya alınırken, bizlerin neden kapsam dışı bırakıldığına dair açıklama istiyoruz.

-Asgari ücret artışının ardından başlayan işten çıkarmalar, zor geçim döneminde mağduriyet yaratıyor.

-Şirket aracılığıyla çalışan meslektaşlarımızın sigorta eksiklikleri, maaş gecikmeleri ve işten çıkarma durumlarında tazminat sorunları yaşanıyor.

-Girdi çıktı olayının standardizasyonunun olmaması, hizmet aksaklıklarına ve mağduriyetlere neden oluyor.

-Hastalık veya operasyon durumlarında yerine eleman aramak zorunda bırakılarak ek sorumluluk yükleniyor.

-Denetimler sırasında açık çıkan miktarların açıklanmaması, gelir ve giderler konusunda şeffaf olunmaması mağduriyetlere sebep oluyor.”

Bu sorunların çözümü için tek yolun devlet güvencesine alınmak olduğuna inandıklarını ve birlikte hareket ederek sorunlarına çözüm bulabileceklerine olan güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Nennioğlu, “Bu sorunları dile getirmek ve çözüm yolları bulmak için 20 Şubat 2024  tarihinde ASM Gruplandırma elamanları Çalıştayı yapılmasına karar verilmiştir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.