TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgecan’ı kefen ve karanfille andılar

Adana'da bir grup genç kadın, Özgecan Aslan'ın vahşice katledilişinin birinci yılı nedeniyle kefen giyerek kent merkezinde eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özgecan’ı kefen ve karanfille andılar

Özgecan’ı kefen ve karanfille andılar

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana'da bir grup genç kadın, Özgecan Aslan'ın vahşice katledilişinin birinci yılı nedeniyle kefen giyerek kent merkezinde eylem yaptı.

Liseli Kadın Komiteleri üyesi bir grup genç kadın, Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği dolmuş şoförü tarafından tecavüz edildikten sonra vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın katledilmesinin birinci yılı nedeniyle İsmet İnönü Parkı içerisinde basın açıklaması düzenledi. Kadınlar, sık sık "Taciz, tecavüz insanlık suçudur", "Özgecan Aslan yirmisinde bir fidan" sloganı attı. Kefen giyen ve üzerinde Özgecan Aslan yazan bir genç kadın, kitlenin önünde yere uzandı. Kadınlar ise bu kadının üzerine karanfiller bıraktı. Açıklama alanında olan bazı kadınların ise gözyaşlarını hakim olamadığı görüldü. Her gün kadınların erkeklerin şiddetine ve katliamlarına maruz kaldığını ifade eden Liseli Kadın Komiteleri üyesi Gülben Arıcı, toplumda genç kadınların potansiyel birer "tecavüz nesnesi" olarak görüldüklerini aktardı. Arıcı, "Özgecan'ı unutmadık., aramızdan aldığınız hiç bir kadını unutmadık. Yaşam hakkımızı biliyoruz ve buna sahip çıkacağız. Özgecan Aslan isyanımızdır" şeklinde konuştu.

Açıklama oturma eylemi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.