TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pes doğrusu

Ameliyat esnasında hasta karnında unutulan gazlı bezin faturası temizlik görevlisine kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Pes doğrusu

Özel HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da yaşayan H.A. isimli kadın doğum yapmak için özel bir hastaneye gitti. Burada sezaryenle yapılan doğumun ardından kadının karnında gazlı bez unutuldu. Unutulan malzemenin faturası ise hastanenin temizlik görevlisine kesildi. Temizlik görevlisi hem işinden oldu, hem de cezaya çarptırıldı.

Olay Adana’nın Seyhan İlçesi’nde bulunan bir özel hastanede meydana geldi. İddialara göre, H.A. isimli kadın doğum sancısı nedeniyle hastaneye gitti. Hastane doktoru E.A. tarafından hastaya sezeryanla doğum yapması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine H.A. sezeryan yöntemiyle çocuğunu dünyaya getirdi. Ardından ise H.A. evine geldi ve burada şiddetli ağrılarla karşı karşıya kaldı.

KARNINDA KANSERLİ KİTLE VAR

Daha sonra genç kadın ameliyat olduğu hastaneye gelerek yaşadığı rahatsızlığı anlattı. Burada hastaya karnında kanserli bir kitle olduğu ve derhal ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Genç kadın daha sonra eşini alarak yanlış teşhis konulmuş olması ihtimali nedeniyle Balcalı Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan tetkiklerin ardından H.A’nın karnında gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Ameliyat esnasında karnında unutulan tıbbi malzeme çıkartıldı. Çıkartılan tıbbi malzemenin ardından hasta iyileşti. Daha sonra ise olayı gerçekleştirenler hakkında genç kadın suç duyurusunda bulundu. Konu yargıya taşındı. Ancak traji komik olaylar zinciri bu aşamadan sonra meydana geldi.

TEMİZLİK GÖREVLİSİNE DAVA AÇILDI

Hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Sami İşbulan isimli kişi ameliyat esnasında ameliyathanede bulunmamasına rağmen, ameliyata giren personel tarafından oradaymış gibi gösterildi. Temizlik görevlisinin ameliyathanede olduğunu iddia eden ameliyata giren kişiler, suçu temizlik görevlisi Sami İşbulan’a attı. Ameliyatta unutulan gazlı bezin sorumlusu temizlik görevlisi oldu. Bunun üzerine temizlik görevlisi suçu olmadığı bir olaydan dolayı işinden oldu ve hakkında dava açıldı. Açılan davalarda Sami İşbulan sanığın taksirle yaralanmasına neden olma suçundan ceza aldı. Ameliyatta insan vücudunda unutulan gazlı bezin sorumlusu olarak temizlik görevlisinin gösterilmesi duyanları şaşkına çevirdi.

BENİM SORUMLULUĞUM YOK

Temizlik görevlisi Sami İşbulan yaşanan bu olayda kendisinin hiçbir sorumluluğunun olmadığını, o sırada ameliyathanede dahi olmadığını savundu. Buna rağmen doktorun ve diğer personellerin suçu üstlerinden atabilmek için kendisini kurban olarak seçtiklerini aktaran İşbulan, “Öncelikle benim bu olay sebebiyle sanık sıfatıyla yargılanmam bir hukuk cinayetidir. Zira, ben söz konusu hastanede temizlik elemanı olarak görev yapan ve asgari ücretle çalışan bir personelim. Dolayısıyla ameliyata giren personel içerisinde bulunmam. Ben sadece ameliyat odalarının ameliyattan önce ve sonra yerlerin paspasını temizliğini yaparım. Sterilizasyon odasından malzemeleri alır, ameliyat odasına götürür, ameliyat esnasında kullanılan kanlı kirli bezleri çamaşırhaneye gönderirim. Bundan başka bir görevimde bulunmamaktadır. Bir ameliyathaneye, ameliyat yapacak olan doktor, anestezi doktoru ve teknisyeni, ameliyat hemşiresi katılmaktadır. Temizlik personeli olarak ameliyata katılmam tıbben mümkün değildir.” dedi.

Sami İşbulan, kendisinin haksız bir ceza aldığını başkalarının da aynı mağduriyeti yaşamamasını istediğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.