TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tapu sahibi olanlara tıkır tıkır para yatırılıyor! Hazır maaşa bağlanacaksınız

Miras yoluyla mal sahibi olanlara müjde verildi. Ekip biçilmeyen tarlalardan deli gibi para kazanabilirsiniz. İşte, detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
Tapu sahibi olanlara tıkır tıkır para yatırılıyor! Hazır maaşa bağlanacaksınız

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama başlatılıyor. Başlatılacak uygulama kapsamında miras kalan tarla, toprak ve bağlar eğer ekilip biçilmiyorsa dijital kiralama yöntemiyle kiralanacak ve mal sahibine de ödeme yapılacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında milyonlarca tapu sahibine ödeme yapılacak. 5 Nisan 2023 tarihinden itibaren 2 yıldır ekilip değerlendirilmeyen tarlalar artık kiralanacak ve mal sahiplerine de para ödemesi yapılacak. Bu durum hem mal sahibini hem de çiftçilik yapmak isteyen vatandaşı memnun edecek. 

Dijital Kiralama Yöntemi Geliyor! 

Anne babadan miras kalan toprak, bağ ve tarlalar eğer atıl haldeyse yani ekilip biçilmiyorsa devlet tarafından bu mallara el atılacak. Eğer tarlalar 2 yıldan uzun süredir ekilmiyorsa bu tarlalar tespit edilerek dijital kiralama yöntemi uygulanarak hem üretime kazandırılacak hem de mal sahibine para yatırılacaktır. Dijital kiralama yöntemiyle yapılacak olan bu kiralama yönteminde tarla, bağ ve bahçelerin kiralaması önem arz edecek. Elde edilen gelirler ilgili kişilerin hesabına yatırılacak. Bu sayede boş kalan araziden gelir kazanamayan mal sahipleri dijital kiralama yöntemiyle para kazanabilecek. 

Bu yöntem özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok işe yarayacak. Pek çok arazi özellikle miras kaldığından dolayı ekilip biçilmiyor ve tapusu olan kişiye bir fayda sağlamıyor. Tapu sahiplerinin yüzünü güldürecek olan bu haber kapsamında kira ücretlerinin ne kadar olacağı araştırılsa da henüz konuyla ilgili net bir bilgi açıklanmadı. Açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizleri takipte kalarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.