TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşkın: Memur ve emekli yoksullaştı, yetkili sendikalar sessiz

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK'in ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, memur ve emeklilerin yoksullaştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 15:23
Kaynak: SERHAT AKARSU
Taşkın: Memur ve emekli yoksullaştı, yetkili sendikalar sessiz

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER)- Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, enflasyonun yüksek olduğunu ve dar gelirli memur ve emeklilerin yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Taşkın, ekim ayı açlık sınırının 13.684 TL, yoksulluk sınırının ise 44.573 TL olduğuna dikkat çekti.

TÜİK tarafından ekim ayı enflasyonunun %3.43 olarak açıklandığını, ancak yıllık bazda enflasyonun %61.36 olduğunu ifade eden Taşkın, bu verilerin dar ve sabit gelirli memur ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları yansıtmadığını belirtti. Taşkın, merkez bankasının 2023 yılı enflasyon tahminini %65'e çıkardığını ve bu tahminin dahi TÜİK tarafından açıklanan verileri doğrulamadığını söyledi.

Maaş artışlarının enflasyonun gerisinde kaldığını, bu nedenle reel olarak bir artış olmadığını belirten Taşkın, memurların ve emeklilerin maaşlarının eridiğini ifade etti.

Açlık ve yoksulluk sınırının arttığı bir dönemde dar gelirli memur ve emeklilerin yaşam mücadelesinin zorlaştığını dile getiren Taşkın, memur ve emeklilerin ekonomik olarak güçlendirilmesi ve ekonomik çöküntüden kurtarılması gerektiğini vurgulayarak eşel mobil sistemi uygulanmasını ve vergi adaletinin sağlanmasını talep etti. Ayrıca, memurların reel kayıplarını telafi edecek maaş zammı yapılmasını istedi.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.