TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TDV Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini buldu

TDV'nin düzenlediği Uluslararası İyilik Ödülleri, Türkiye ve dünya genelinde iyilik öncüsü isimlere verildi. Filistin bayrağı açan sporcu, camii imamı ve güneş paneli kurucusu gibi ödül alanlar arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Filistin Devleti'ni tanımayan ülkelere çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
TDV Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende sahiplerini buldu. Ödüller, Türkiye ve dünya genelinde iyilik öncüsü olarak tanınan isimlere takdim edildi. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

iyilik ödülleri

Yurt İçi İyilik Ödülleri

Necmettin Erbakan Akyüz: Aralık 2023'te düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda şampiyon olduktan sonra podyumda Filistin bayrağı açarak dabke dansı yapan Türk wushu kung fu sporcusu Necmettin Erbakan Akyüz, bu hareketi nedeniyle şampiyonluğu iptal edilmesine rağmen ödüle layık görüldü.

İbrahim Taşdemir: İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan İsa Bey Camii İmamı İbrahim Taşdemir, camisini ziyaret eden turistlerin sevgisini kazanmak amacıyla farklı dillerde hazırladığı kartlar sayesinde ödüle layık görüldü.

Ahmet Seferoğlu: Kayseri'nin İncesu ilçesinde 1410 cami için 25 yıl boyunca yetecek elektrik enerjisini üreten güneş panelleri kuran Ahmet Seferoğlu da ödül alanlar arasındaydı.

Turgut Kılıç: Aksaray'da bisikletiyle işe giderken çöpe atılan ya da çöp kenarına asılan bozulmamış ekmekleri alıp kuşlara dağıtan Turgut Kılıç da iyilik ödülüne layık görüldü.

Yurt İçi Vefa Ödülleri

Ömer Faruk Bilgili: Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin ödülü, eşi Zeliha Bilgili'ye takdim edildi.

Ali Fuat Atik: Denizli Valisi olarak görev yaparken Asrın Felaketi'nde Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönemde kanser tedavisi gören Ali Fuat Atik de vefa ödülüne layık görüldü.

Murat Kekilli: Türkiye Diyanet Vakfı'nın yardım kampanyaları, kurban bağışları ve ihtiyaç sahiplerinin eksiklerinin tamamlanmasında yer alan sanatçı Murat Kekilli de vefa ödülünü aldı.

Duygu Kaçaranoğlu: Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan 4-6 Yaş Kur'an kurslarında görev yapan Rize Sahil Camii öğreticisi Duygu Kaçaranoğlu'na da ödül verildi.

Yurt Dışı İyilik Ödülleri

Bisibo Amani: Burundi'de Türkiye'den gelen bağışlar sayesinde işitme engelliler için bir eğitim merkezi kuran Bisibo Amani, bu çabalarıyla ödüle layık görüldü.

Ümmü Enes: Suriye'deki iç savaş sonrası İdlib'e yerleşen ve okula gidemeyen oğlu için uygun bir müfredat hazırlayarak tek öğretmenli ve tek öğrencili bir okul kuran Ümmü Enes de ödül aldı.

Halil Kastrati: Balkanlardaki savaşlarda yetim kalan çocuklar için Kosova'da Balkan Yetimleri Derneği'ni kuran Halil Kastrati, bu dernek aracılığıyla açtığı aş evleri ve yaşlı evleriyle geniş çapta iyilik hareketine öncülük ettiği için ödüle layık görüldü.

Yurt Dışı Vefa Ödülleri

Ebu Ziya: Filistin'de işgalci İsrail kuvvetlerinin saldırılarında torunları kollarında vefat eden Gazzeli Ebu Ziya'nın ödülü, yakını Yousef Abu Hassira'ya verildi.

Server Beşirli: Türkiye'nin yaşadığı Asrın Felaketi'nden hemen sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den arabasına yüklediği yardımlarla Türkiye'ye gelen Server Beşirli de vefa ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Filistin Devleti'ni henüz tanımayan ülkelere bu adımı atma çağrısında bulundu. Erdoğan, "Henüz Filistin Devleti'ni tanımayan ülkeleri adım atmaya çağırıyoruz" diyerek uluslararası topluma seslendi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.