TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TESK – UNICEF, çocuk hakları için el ele verdi

TESK ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğindeki "Çocuk İşçiliği Programı" kapsamında yürütülen "Çocuk Hakları ve İş İlkeleri" projesi Adana'da ESOB'a bağlı esnaf odalarının genel sekreterlerine de tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TESK – UNICEF, çocuk hakları için el ele verdi

 

ADANA(İLKHABER) - TESK ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğindeki "Çocuk İşçiliği Programı" kapsamında yürütülen "Çocuk Hakları ve İş İlkeleri" projesi Adana'da ESOB'a bağlı esnaf odalarının genel sekreterlerine de tanıtıldı.

 

Ramada Adana Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Proje Koordinatörü ve TESK Hukuk Müşaviri Av.Elif Güliz Bayram, genel sekreterlere proje hakkında bilgilendirmede bulunurken,  temel amacın çocuk işçiliğinin önlenmesine katkı olduğunu beliktti. Av.Bayram,  çocuk işçiliğinin yoğun olarak görüldüğü Adana dahil 10 ilde sürdürülen çalışmaların 31 Aralık 2018 itibariyle tamamlanacağını açıkladı.

Uzman Eğitmenler İzzet Çevik ve Oner Doğan da, "Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür, Hatalı Sollarsa Çırak Ölür" sözüyle başladıkları, soru - cevaplı toplantıda, çoçukların gelecek, geleceğin de eğitimli bireyler yetiştirmekten geçtiğini anlattılar.  İyi yetişmeyen bireylerin, toplumun kanayan yarası haline geleceğini ve işsiz sayısının katlanmasına yol açacağına da işeret eden Eğitmenler Çevik ve Doğan, "Çoçuk işçiliğini önlemek ve çocuk haklarına anlatmak için işi, sorunu çözecek kişilere anlatmak ve desteğini almak zorundayız.  TESK çocuklara sahip çıkan bir kuruluştur. Bugün OECD Ülkeleri arasında 18 - 24 yaş arası işsiz sayısında ilk sıradayız. Çünkü, bu yaştaki işsizlik oranımız yüzde 27. Çocuklara aşırı korumacı olmayın. Çocuk, okurken de çalışarak öğrenebilir. Ekonomi hayatın kendisidir. Ama, hala 24 - 25 yaşına gelmiş, ama alışverişi bilmeyenler var.  Avrupalı markete giderken elinde listeyle gidiyor. Biz de kaç kişi liste yaparak markete gidiyor.İhtiyacınız olmayan şeyleri alırsanız, ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.  Esnafın, işyerine yatırım yapması gerekirken, arabasını yenilemesi gibi. Çiftçinin, bir traktörü varken, ikincisini alması gibi. Sonucu bellidir, iflas. Her aile gibi esnaf - sanatkar da aylık-yıllık bütçe yapmalı. Çocuğa anne - babalık yapma tüm dersleri 5 iken aferin demek değil, dersleri zayıf olduğunda kendini göstermektir.  Başarı ekip işidir,tekil değildir. Usta, işini eli, kafası ve yüreğiyle yapan kişidir. Usta, kendisini geçecek çırak yetiştirendir. Sizin işinize, emeğinize verdiğiniz değer geleceğinizi de belirler"dediler.

 

Konuşmacılar Çevik ve Doğan, kaçak işçi çalıştırmanın cezai olumsuzluklarının büyük olduğunun da unutulmaması gerektiğini hatırlattılar.  Toplantı sonunda, genel sekreterlere "TESK - UNICEF Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı - Temel Eğitimi" katılım belgesi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.