TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vizyonsuz bir Avrupa Türkiye’ye zarar verir

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Saygılı, AP’nin Türkiye’ye yönelik kararını eleştirdi:

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vizyonsuz bir Avrupa Türkiye’ye zarar verir

Vizyonsuz bir Avrupa Türkiye’ye zarar verir

 

 

ADANA(İLKHABER) - Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, dağılma sürecine giren vizyonsuz bir Avrupa ile birlikte yol yürümenin Türkiye’yi geriye götüreceğini ve ülkeye zarar vereceğini ileri sürdü.

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından alınan, “Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici olarak askıya alması” yönündeki tavsiye kararını eleştiren Saygılı, ırkçılığın her geçen gün arttığı Avrupa’nın, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü gibi birçok konuda kendi içinde çelişkiler yaşamaya başladığını ifade etti.

 

“ARTIK GELECEĞİNE SAHİP ÇIKAN BİR TÜRKİYE VAR”

Türk halkının derin yüreğinin bütün gelişmeleri not ettiğini belirten Saygılı, “Abdülhamit Han’a suikast yapanı saklayan da Avrupa, Sabancı suikastını yapan Fahriye Erdal’ı saklayan da Avrupa. Yıllardır PKK’lı teröristlere kucak açıp ortam oluşturan, destek veren de onlar, terör örgütü FETÖ’ye yardım ve yataklık yapan da onlar.” dedi.

Artık dünyanın karşısında eziklikten kurtulmuş, kendi geleceğine sahip çıkan bir Türkiye olduğunun altını çizen Saygılı, vizyonsuz bir Avrupa ile yol yürümenin, Türkiye’yi geriye götüreceğini ve ülkenin zarar göreceğini ifade etti. Avrupa’nın başta ırkçılık, yabancı düşmanlığı, radikalleşme, İslamofobi gibi kendi iç meselelerini tartışmakta ve çözüm üretmekte başarısız kaldığını vurgulayan Saygılı, İsveç, Belçika gibi ırkçılığın yükseldiği ülkelere dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

 “KIRILMA NOKTASI 15 TEMMUZ”

“Her kuş kendi sürüsü ile uçar” diyen Ramazan Saygılı, Avrupa Birliği’nin, geleceğe Türkiye ile mi yoksa PKK-FETÖ ile mi yürüyeceğine karar vermesi ve bu eşikle yüzleşmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“15 Temmuz hain darbe girişimi, Türkiye ile Batı arasında önemli bir kırılma noktası oldu. Artık Batılıların demokrasi, hukukun üstünlüğü gibi masallarını kimse ciddiye almayacaktır. Tavır belirleyemediler, duruş gösteremediler, halkın üstüne atılan kurşunları eleştiremediler. Yeni ufukların ışığı gözüktü. Batılılaştırma cenderesinden kurtulup, kendi ayaklarının üzerinde duran, kendi medeniyet havzasında yeni bir yol çizen Türkiye, gönül coğrafyamızın beklediği bir duruştur.  Yeni yolculuğumuz hayırlı olsun.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.