TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanlığı, enflasyona karşı eriyen maaş promosyonunu güncelleyecek

Adalet Bakanlığı, enflasyona karşı eriyen maaş promosyon anlaşmasını güncellemek için harekete geçiyor. Promosyon anlaşmasının en son 3 yıl önce yapıldığı ve alınan promosyonun enflasyon karşısında değer kaybettiği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
Adalet Bakanlığı, enflasyona karşı eriyen maaş promosyonunu güncelleyecek

Adalet Bakanlığı, enflasyonla mücadele kapsamında çalışanlarının maaşlarını korumak adına maaş promosyon anlaşmasını güncellemeye hazırlanıyor. Adalet Bakanlığı 22 Ağustos 2022 tarihinde yapılan promosyon anlaşmasıyla 3 yıllığına tek seferde 25 bin TL'lik promosyon ödenmesini kararlaştırmıştı.

Bu süre zarfında enflasyonun etkisiyle alınan promosyonun değer kaybettiği belirtiliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un iftar davetine katılan memurlar.net'ten Edip Üzen'in aktardığına göre konuyu Bakan Tunç'a iletti. Bakan Tunç, yapılan promosyonun artık düşük kaldığını belirterek, çalışmaların başlatılacağını ve maaş promosyonunun güncellenerek Adalet Bakanlığı çalışanlarının kayıp yaşamaması için gayret edileceğini ifade etti.

Adalet Bakanlığı'nın bu adımı, çalışanlarının ekonomik olarak daha iyi koşullara sahip olmalarını sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Güncellenen maaş promosyonuyla çalışanların alım gücünün korunması ve enflasyon karşısında maaşlarının değer kaybetmemesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.