TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Adayı Genç'ten Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye şike suçlaması

CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç arasında yaşanan tartışma, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçının ardından düzenlenen basın toplantısında gerilimi artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
AK Parti Adayı Genç'ten Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye şike suçlaması

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor'u savunurken yaptığı konuşmada Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi hedef aldı. Genç, "UEFA'nın sitesinde güncel olarak şikeci kulüp olarak duruyorlar" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Toplantısında Gergin Anlar...

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç arasında gerilim yaşandı.

Genç'in Konuşmasından Satır Başları:

Trabzonspor'un 3 Temmuz'da yaşadıklarının unutulmaması gerektiğini savundu.

"UEFA'nın sitesinde güncel olarak Beşiktaş ve Fenerbahçe şikeci kulüp olarak duruyor" dedi.

Bu kulüplerin şampiyonluklarının gölgede olduğunu ve Trabzonspor'un hak ettiği değeri görmediğini öne sürdü.

Trabzonspor'un 2010-2011 sezonundaki şampiyonluğunun tartışmaya açılamayacağını vurguladı.

Rakip takımların taraftarlarını provoke ettiğine yönelik eleştirilerde bulundu.

Tepkiler:

Genç'in sözleri Beşiktaş ve Fenerbahçe camiasında tepkilere yol açtı. Kulüpler resmi bir açıklama yapmazken, taraftarlar sosyal medyada Genç'i eleştirdiler.

Tartışmanın Nedeni:

Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe'nin ligden çekilme tehdidini eleştirerek "Siyaset yapmayın" dedi.

Sibel Suiçmez, Genç'e "Asıl siyaseti siz yaptınız, 2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor." diye karşılık verdi.

Suiçmez, konuşmasında Mehmet Uçum'un yazısını ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarını hatırlatarak "Türkiye'de Futbol Federasyonu'nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir." dedi.

Tartışmanın Sonucu:

Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyet, Suiçmez'in sözlerini "siyaset yapıyorsun" diyerek kesmeye çalıştı.

Suiçmez, Genç'e "2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor. Bize kimse Trabzonsporluluk taslamasın" diyerek yanıt verdi.

Tartışmanın ardından Ahmet Metin Genç toplantıyı terk etti.

Sibel Suiçmez'in Konuşmasının Tamamı:

"Spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef Türkiye'de siyaset tam da sporun üstüne çömelmiş bir vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Ben çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Az önce de dediğim gibi siyaset üstü olduğunu değerlendiriyorum. Ancak birkaç vurgu da yapmak istiyorum. Türkiye'de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değil. Bunun bir sorumlusu, bir üst aklı vardır. Dolayısıyla bugün sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ya da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek çok doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamaları okudunuz mu? Türkiye'de Futbol Federasyonu'nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir."

Ahmet Metin Genç'in sözlerinden sonra Beşiktaş Spor Kulübü cevaben şunları şöyledi;

Beşiktaş'ın tüm siyasi partilerle arasına mesafe koyduğu belirtilen açıklamada, "Biz Beşiktaşız! 121 yıldır Şerefimizle Oynar Hakkımızla Kazanırız. Müzemizde tek bir haram kupa yoktur. Beşiktaş JK olarak siyasetle aramıza hep mesafe koyarak tüm siyasi partilere eşit durmayı başarmış onurlu bir geçmişe sahibiz. Siyasi ikballeri doğrultusunda kulübümüzü tehlikeli polemiklere çekmeye çalışanlara bu fırsatı tanımayacağız" denildi. 

BEŞİKTAŞLI AVUKATLAR DERNEĞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Beşiktaşlı Avukatlar Derneği de Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Açıklamada, "Beşiktaş Jimnastik Kulübü toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenen ve siyaset üstü nitelik taşıyan köklü bir kulüp olup siyasete alet edilemez. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne karşı şikeci iftirasında bulunan Trabzon Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç hakkında, 6222 sayılı kanun kapsamında Dava ve Adli İşler Komisyonumuz tarafından ivedilikle suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

beşiktaş

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.