TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Konseyi seçimleri gözlemek üzere Türkiye'ye geliyor

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi üyeleri, 31 Mart Yerel Seçimlerini gözlemlemek üzere Türkiye'ye gelmeden önce Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu ile online bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Palancıoğlu, seçim kampanyaları ve hazırlıkları hakkında detaylı bilgi verirken, gözlemciler seçim sürecini yakından takip edecekler.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa Konseyi seçimleri gözlemek üzere Türkiye'ye geliyor

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart'ta gerçekleşecek Yerel Seçimlerin gözlemlenmesi için Türkiye'ye gelecek Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi üyeleriyle online bir toplantı düzenledi. Toplantıda, 47 ülkeden 350 üye ile temsil edilen Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'nde 18 belediye başkanının Türkiye'yi temsil ettiği vurgulandı.

Doç. Dr. Palancıoğlu, toplantıda seçim hazırlıkları, kampanyalar ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Strazburg ile online olarak gerçekleştirilen toplantıda, Avrupa Konseyi üyelerinin seçimle ilgili sorularını yanıtladı ve seçim sürecinin nasıl işlediğini anlattı.

PALANCIOĞLU: SEÇİMLERDE KADINLAR VE GENÇLER ETKİN BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLİYOR

Gözlemcilerin, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasındaki süreçleri yakından takip edeceklerini belirten Başkan Palancıoğlu, seçimlere demokratik olarak yüzde 85'in üzerinde katılım olduğunu ve kadınların gençlerin etkin bir şekilde temsil edildiğini vurguladı. Türkiye'nin seçim süreci hakkında bilgi vererek, başarılı olan belediye başkanlarının ülkelerini en iyi şekilde temsil etmelerini diledi.

Toplantının olumlu ve verimli geçtiğini belirten Başkan Palancıoğlu, 31 Mart seçimlerinin sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni etti. Avrupa Konseyi üyelerinin, seçim sürecini yakından izleyerek bir rapor hazırlayacakları belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.