TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde 29 Ekim coşkusu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim"dediği Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü, Bahçeşehir Koleji'nde coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 06:51
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde 29 Ekim coşkusu

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) -  Bahçeşehir Koleji'nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladığı etkinlikler kapsamında bugün büyük kutlamalar gerçekleştirildi. Bahçeşehir'in Adana Kampüsü'ndeki kutlamalar ise renkli görüntülere sahne oldu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının üzerinden tam 100 yıl geçti.

Gazi Mustafa Kemal'in parçalanmış ve yokluk içindeki bir imparatorluktan, tüm dünyanın saygı duyduğu çağdaş bir devletin temellerini atarak  ilan ettiği Cumhuriyetin kuruluşunun yıldönümü bugün törenlerle kutlandı.

IMG_20231029_103016

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde düzenlen tören de renkli görüntülere sahne oldu.

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü yöneticileri ve eğitim kadrosunda yer alan öğretmenlerin 100. Yıla özel hazırladığı kutlamaya, veliler de yoğun katılım sağladı.

Kampüs Müdürü Önder Mercan'lı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgüce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetimini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin, sınıfın ya da cemaatlerin eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemizde büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulusal olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiştir. 

Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkaraplarını koruyup kollamak ve Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda yürümektir. 

Bahçeşehir Koleji olarak kuruluğumuz günden bu yana eğitim yolculuğumuzda Atatürk'ün ilkelerinden ilham aldık ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma vizyonundan asla vazgeçmedik. Bu anlayışla eğitim ve bilimin yolundan ayrılmadan çocuklarımıza ülkemize daha iyi bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet."

IMG_20231029_112556

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan tişörtleri giyen öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet şarkıları söyledi. 

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.