TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cevdet Yılmaz: KKTC'de Azerbaycan Dostluk Grubu kuruldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lefkoşa'da KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Azerbaycan ile KKTC arasında Dostluk Grubu kurulduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
Cevdet Yılmaz: KKTC'de Azerbaycan Dostluk Grubu kuruldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Lefkoşa'da KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi ve düzenledikleri basın toplantısında çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, KKTC'ye yaptığı ziyarette Kıbrıs Türk halkının Kadir Gecesi'ni ve bayramını kutladı ve Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. İki ülkenin her alanda iş birliğini ileriye taşımak için çalıştıklarını belirtti ve mali iş birliği programları üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

KKTC ile Azerbaycan arasında kurulan Dostluk Grubu'nun hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, "İki kardeş devletimize hayırlı olmasını diliyoruz, üç devlet bir millet diyoruz" şeklinde konuştu. Bu adımın devam edeceğini ve KKTC'yi her alanda destekleyeceklerini vurguladı.

Toplantıda KKTC Başbakanı Ünal Üstel de konuşarak Yılmaz ve heyetini KKTC'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Üstel, Türkiye'nin KKTC'ye sunduğu desteklerin devam ettiğini ve Azerbaycan ile kurulan dostluk grubunun KKTC için önemli bir milat olduğunu vurguladı.

Yılmaz ve Üstel'in görüşmesinin ardından Yılmaz'ın Güzelyurt'ta düzenlenecek iftar programına katılması bekleniyor. Yılmaz'ın gece saatlerinde KKTC'den ayrılması planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.