TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, Yargıtay’ın AYM kararına karşı Mecliste eylem başlattı

CHP milletvekilleri, Yargıtay’ın AYM kararına karşı TBMM'de oturma eylemi başlattı. Genel Başkan Özgür Özel de eyleme katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 03:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 03:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP, Yargıtay’ın AYM kararına karşı Mecliste eylem başlattı

(İLKHABER) - CHP milletvekilleri, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması nedeniyle Mecliste oturma eylemi başlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelişmeyi sosyal medya hesabından "Anasayal düzene karşı kalkışma girişimini protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemi başlattık. Darbe girişimine karşı kim ses yükseltiyorsa onların yanında olmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle duyurdu.

1699574573866

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li vekillerin sürdürdüğü eyleme destek veren Özgür Özel, konuyla ilgili açıklamasında ise şunları söyledi:

"Anayasa'mızda, Anayasa Mahkemesi kararlarının herkes için yasama, yürütme ve yargı organları için bağlayıcı olduğu kesin olduğu yazdığı halde Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararına, dolayısıyla Anayasa'ya, dolayısıyla hepimizin ortak toplum sözleşmesine kafa tutmaktadır.

1699574581701

Yargı içindeki bir ekip, klik, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içindeki bir ekipten, klikten ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden aldıkları cesaretle Anayasa'ya kafa tutmaktadırlar. Anayasa'ya kafa tutmak, Anayasal suçtur. Anayasa'ya kafa tutmak darbe girişimidir, kalkışma girişimidir. Siz, hepimizi bir arada tutan Anayasa'yı yok kabul ederseniz bu ülkedeki kamu düzenini nasıl korursunuz?

1699574593811

Biz dün buna itiraz ettik, bu kalkışmaya direneceğimizi söyledik. Dün kapalı grup toplantımızda bir dizi karar aldık. Aldığımız kararlardan ilki, Sayın Numan Kurtulmuş ile benim yapacağım bir görüşmeydi. Kendisini sabah makul bir saatte aradım, konuştum. Aramızda son derece durumun tespitinde ortaklaştığımız yapıcı bir konuşma geçti. Sayın Kurtulmuş da yaşanan bu durumdan hiç memnun değildi. Ben kendisine Meclis'in saldırı altında olduğunu söyledim aynı 15 Temmuz'da olduğu gibi. 15 Temmuz'dakiler tankla, topla, tüfekle, uçakla Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, Anayasa'yı askıya almaya kalkıyorlardı. Yargıtay'dakiler de kalemle, imzayla, kararla yapmaya çalışıyorlar bunu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.