TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Copernicus: Şubat 2024, tarihin en sıcak Şubat ayı olarak kaydedildi

AB'nin Çevre ve Güvenlik için Küresel İzleme Kuruluşu Copernicus'un verilerine göre, Şubat 2024, Dünya genelinde tarihin en sıcak Şubat ayı olarak kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
Copernicus: Şubat 2024, tarihin en sıcak Şubat ayı olarak kaydedildi

Avrupa Birliği'nin çevre ve güvenlik için küresel izleme kuruluşu Copernicus'un son raporuna göre, Şubat 2024, Dünya genelinde tarihin en sıcak Şubat ayı olarak kaydedildi. İklim değişikliğinin etkileri, birçok bölgede olağan dışı hava koşullarına neden oldu.

Tokyo'da kiraz çiçekleri, normalden bir ay önce açarak şehri renklendirdi. Aynı zamanda, Mexico City'de jakaranda ağaçları mor tomurcuklarla dolarken, bu durum normalde Mart ayının sonunda beklenen bir olaydı.

Avrupa'nın bazı bölgelerindeki kayak pistleri ise beklenmedik sıcaklıklar nedeniyle çamur yığınlarına dönüştü. Teksas'ın Killeen kentinde ise sıcaklık 38 dereceye çıkarak rekor seviyeye ulaştı.

Copernicus'un verilerine göre, Şubat ayı ortalama sıcaklık açısından tüm zamanların en yükseği olan 13,54 derece ile kaydedildi. Bu durum, iklim değişikliğinin küresel sıcaklık trendindeki artışın bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. İklim bilimcileri, bu olağanüstü sıcaklık artışlarının, dünya genelindeki ekosistemlere ve hava olaylarına olan etkilerini yakından izliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.