TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde 29 ülkeden 500 çocuk buluştu

Ankara'da düzenlenen 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde "Dünya Çocukları Barış İçin El Ele" temasıyla 29 ülkeden 500 çocuk bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde 29 ülkeden 500 çocuk buluştu

Dünyanın uluslararası ilk çocuk şenliği TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin 46’ncısı, başkent Ankara’da düzenlendi. Bu yılki ana teması “Dünya Çocukları Barış İçin El Ele” olarak belirlenen şenliğe, 29 ülkeden 500 çocuk katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya uygulaması "X" üzerinden yaptığı açıklamada, "23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle 29 farklı ülkeden 500’e yakın evladımızı Dünya Çocukları Barış İçin El Ele Verdi temasıyla Türkiye’de misafir ettik. Tüm çocuklarımızla birlikte bu yılın onur konuğu olan Filistinli çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

29 ÜLKEDEN KATILIM: TRT ULUSLARARASI 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE FİLİSTİN ONUR KONUĞU

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Filistin, Gagauz Özerk Yeri, Güney Afrika, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Sırbistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Venezuela ve Türkiye katıldı.

Ayrıca, Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan olaylar nedeniyle Filistin, bu yıl şenliğin onur konuğu olarak belirlendi. Filistinli çocukların katılımı, şenlikte barış ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı bir atmosfer oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde 29 ülkeden 500 çocuk buluştu 2

TRT ULUSLARARASI 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ: KÖKLERİ VE GELİŞİMİ

1979 yılında TRT tarafından dünya çocuklarını bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilen TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, beş ülkenin katılımıyla başladı. Coşkusu ve kapsayıcı mesajlarıyla dikkat çeken bu organizasyon, kısa sürede dünyanın gözdesi haline geldi.

1979-2000 yılları arasında Ankara'da kutlanan şenlik, sonraki yıllarda Türkiye'nin farklı büyük şehirlerine yayılarak İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep gibi şehirlerde gerçekleştirildi. Her yıl büyüyen ve genişleyen şenlik, çocukları eğlenceli etkinliklerle bir araya getirerek uluslararası dostluk ve barış mesajları verdi.

Ancak, dünya çapında yaşanan pandemi nedeniyle son birkaç yılda fiziksel olarak kutlanmasına ara verilen TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, geçtiğimiz yıl da ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle "Dünya Çocukları Türkiye İçin Tek Yürek" temasıyla deprem mağdurları ve uluslararası çocukların katılımıyla gerçekleştirilmişti. Bu şekilde, şenlik, sadece eğlence ve kutlama değil, aynı zamanda dayanışma ve destekleme amacıyla da önemli bir platform haline gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde 29 ülkeden 500 çocuk buluştu 3

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.