TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan Polat'ın sağlık durumu tahliye talebini gündeme getirdi! Dilan Polat tahliye mi edilecek?

İstanbul'da tutuklu bulunan Dilan Polat'ın sağlık sorunları, tahliye talebini beraberinde getiriyor. Savcılığın adli tıp kurumu raporu isteği, kamuoyunda dikkatle takip ediliyor. Sinir krizi geçirmişti. Dilan Polat cezaevinden tahliye mi edilecek?

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
Dilan Polat'ın sağlık durumu tahliye talebini gündeme getirdi! Dilan Polat tahliye mi edilecek?

İstanbul'da tutuklu bulunan Dilan Polat'ın sağlık sorunları, tahliye talebinin gündeme gelmesine sebep oldu. Polat'a yönelik açılan ilk soruşturma olan 'Kara para aklama' suçlamasından dolayı verilen kararda, 'Vergi usul kanununa muhalefet' suçundan tahliye kararı çıkmıştı. Ancak diğer üç suçtan dolayı tutukluluğu devam ediyordu. Küçükçekmece Adliyesi'nde devam eden Banu Parlak'ın işyerinin kurşunlanmasıyla ilgili davada da tutukluluğu devam kararı verilmişti.

DİLAN POLAT TAHLİYE Mİ EDİLECEK?

Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dilan Polat, bir sinir krizi geçirdi ve kendi vücuduna zarar verdi. Sağlık durumu ciddiyet arz eden Polat'ın tedavisi cezaevinde yapıldı. Ancak geçen hafta duruşmada kızını 5 saat gördükten sonra tekrar cezaevine döndüğünde bir sinir krizi daha geçirdi. Tırnaklarıyla vücuduna zarar veren Polat'ın durumu, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Avukatı Hüseyin Kaya, Polat'ın sağlık sorunlarının ciddiyet arz ettiğini belirterek, cezaevinde tutuklu kalmasının uygun olmadığını ifade etti ve tahliye talebinde bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Polat'ın sağlık durumunun uzmanlarca değerlendirilmesini isteyerek Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na yazı yazarak Polat'ın en yakın adli tıp kurumu birimine sevk edilmesine karar verdi. Savcılığın ayrıca, Polat'ın cezaevi koşullarında bulunmasının sağlık durumu açısından risk oluşturup oluşturmadığını belirlemek amacıyla tıbbi bir rapor alınmasını talep ettiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.