TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK'ten enflasyon açıklaması

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, TÜİK önünde açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DİSK'ten enflasyon açıklaması

(Haber Merkezi) - DİSK Başkanı Çerkezoğlu, TÜİK’in yılın ilk 6 ayı için enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan ve DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün’ün de katıldığı açıklamada, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı ile halkın yaşadığı enflasyon arasındaki makasın giderek açıldığını söyledi.

Tüm çalışanların ve emeklilerin ücret artışlarının, gerçek enflasyonun altında kaldığını öne süren Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Enflasyon meselesi sadece bir istatistiki mesele değil, halkın ekmeği meselesidir. Yargı kararına rağmen TÜİK enflasyon sepetindeki maddelerin fiyatlarını gizlemeyi sürdürüyor. Şimdi TÜİK hangi malı kaç liradan hesaplıyor bilmiyoruz. Bir kez daha soruyoruz: TÜİK nereden alışveriş yapıyor? TÜİK eti, sütü, yumurtayı kaç liraya alıyor? Bir yılı aşkın bir süredir ısrarla sorduğumuz bu sorulara TÜİK 4 Temmuz 2023 tarihinde bir yanıt verdi. TÜİK tarafından Konfederasyonumuza gönderilen yazıda, madde fiyat listesinin kendilerinde mevcut olmadığı söylendi. Listenin hazırlanmasının ayrı bir zaman alacağı gerekçesiyle bilgi talebimiz yeniden reddedildi. Yargı kararlarını hiçe sayan TÜİK bu kez de aklımızla dalga geçmeye kalkışıyor. TÜİK’e soruyoruz: Enflasyon sepetindeki maddelerin fiyat listesi olmadan enflasyon hesaplamasında kullanılan endeks nasıl elde edilmektedir? Maddelerin fiyatı elinizde olmadan fiyat artışını hesaplamak nasıl mümkün olmaktadır? TÜİK enflasyonu ile vatandaşın gerçek enflasyonu arasındaki farkın nedeni TÜİK’in bu itirafında gizlidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.