TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğurganlık oranındaki düşüşe karşı Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık oranındaki düşüşü önlemek için doğum izinlerinin artırılması, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi gibi politikaların geliştirildiğini ve Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı altında çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
Doğurganlık oranındaki düşüşe karşı Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık oranındaki düşüşe karşı doğum izinlerinin artırılmasından, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine ve esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele aldıklarını açıkladı. Göktaş, bu konudaki politikaları Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında yürüteceklerini kaydetti.

DOĞURGANLIK ORANI DÜŞÜŞTE

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, doğurganlık oranındaki düşüşün Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir konu olduğunu vurguladı. Bu konuda yoğun çalışmalar yürüttüklerini ve Aile ve Toplum Komisyonunun kapsamlı bir rapor üzerinde çalıştığını ifade etti.

FARKLI ÇÖZÜMLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Göktaş, ilgili kurumlarla görüşmelere devam ettiklerini ve doğum oranlarındaki düşüşü değerlendirmek ve buna karşı öneriler geliştirmek için AK Parti'nin ilgili organlarının da çalıştaylar düzenlediğini belirtti. Doğurganlık oranındaki düşüş ve nüfus riskleri konusunda dünyadaki örnekleri incelediklerini ve politikaları çok katmanlı olarak geniş bir perspektifle oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

YENİ MODELLER GELİŞTİRİLİYOR

Bakan Göktaş, doğum izinlerinin artırılmasından, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine ve esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele aldıklarını söyledi. Ülke kalkınmasına ve kadın istihdamının artırılmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmaların sürdüğünü ve bu modellerle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarının ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Göktaş, bu konudaki politikaları Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÖTV'SİZ ARAÇ DÜZENLEMESİ TEKRAR ELE ALINACAK

Bakan Göktaş, engellilere yönelik ÖTV'siz araç düzenlemesinin yeniden ele alınacağına ilişkin soruya da yanıt verdi. Engellilerin bu konuda kazanılmış haklarının suistimal edilmesinin tüm kamuoyunda rahatsızlık oluşturduğunu vurgulayan Göktaş, engellilerden çok sayıda şikayet ve ihbar aldıklarını belirtti. Bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunun çok açık olduğunu aktaran Göktaş, "Engellilere yönelik desteklerin, avantajların suistimaline seyirci kalamayız" dedi. Göktaş, engelli vatandaşların araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.