TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Genelinde Ramazan Bayramı Kutlamaları

10 Nisan 2024 tarihinde, tüm dünyada Ramazan Bayramı'nın coşkusu ve sevinci yaşandı. Müslümanlar bayram namazına akın ederek birbirleriyle bayramlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2024 11:55
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Dünya Genelinde Ramazan Bayramı Kutlamaları

10 Nisan 2024 tarihinde, tüm dünyada Ramazan Bayramı'nın coşkusu ve sevinci yaşandı. Filipinler'in Quezon City kentinde, insanlar bayram namazı ve dualarla bir araya geldi. 

bayram namazı

Ayrıca, Endonezya'nın başkenti Jakarta'da bulunan El-Ezher Ulu Camii'nde de yoğun bir bayram kalabalığı vardı. Cami önünde toplanan insanlar bayram namazı kıldıktan sonra birbirleriyle bayramlaştılar ve sevinçlerini paylaştılar. 

Pakistan'ın Rawalpindi kentinde de Ramazan Bayramı coşkusu yaşandı. Bayram namazını kıldıktan sonra insanlar birbirlerini selamlayarak bayramlarını kutladılar. 

Dünya genelinde Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı birlik ve beraberlik içinde kutlamaya devam ediyorlar. 

bayram namazı

Kosova'da Bayram Namazı Coşkusu

Kosova'nın Prizren kentindeki tarihi Sinan Paşa Camii'nde toplanan Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Türk nüfusunun yoğun olduğu bu bölgede binlerce Müslüman, bayram namazını kılarak dualar etti. Namazın ardından bayramlaşan cemaat, daha sonra Prizren kent mezarlığına giderek yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

kosova bayram namazı

(İHA)

Azerbaycan'da Bayram Namazı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Şehitlik Camii'nde de binlerce Müslüman, bayram namazını kılmak için bir araya geldi. Cami içi doldu taştı, içeri sığamayanlar ise avluda namazlarını kıldı. Azerbaycanlılar, bu bayramın ayrı bir önemi olduğunu belirterek, toprak bütünlüğünün sağlandığı bir döneme denk geldiğini vurguladılar.

bosna hersek bayram

(AA)

Tokyo'da Bayram Namazı Kutlamaları

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan Müslümanlar, Tokyo Camisi'nde bayram namazını kıldılar. Cami, Pakistan, Mısır, Endonezya gibi birçok ülkeden gelen Müslümanlarla dolup taştı. Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Raşit Alas'ın kıldırdığı namazın ardından, cemaat bayramlaşarak mutluluklarını paylaştılar.

Bu mübarek günlerde dünya genelindeki Müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde bayramlarını kutlamaya devam ediyorlar.

TOKYO BAYRAM NAMAZI

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.