TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet verilerini paylaşan 'Bombacı Mülayim' adliyede

Bitlis Emniyet Müdürü'nün bilgilerinin ifşa edilmesiyle başlatılan soruşturmada, 'BombacıMülayim01' adını kullanan polis V.K.'nın Trabzon'da yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
Emniyet verilerini paylaşan 'Bombacı Mülayim' adliyede

Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ve polis olan eşine ait bilgilerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlayan soruşturma, önemli bir gelişme kaydetti. Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, paylaşımların 'BombacıMülayim01' adlı hesaptan yapıldığı tespit edildi ve bu hesabın sahibi olarak Trabzon'da görevli polis V.K. belirlendi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, Trabzon'da bulunan V.K.'yı gözaltına aldı. V.K.'nın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımların, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6’ncı maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu'nun 136’ncı maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında suç teşkil ettiği belirtildi.

Gözaltına alınan V.K., Bitlis'e getirilerek savcılık talimatıyla Bitlis Adliyesi'ne sevk edildi. Sosyal medya üzerinden yapılan bu tehlikeli eylem, güvenlik birimlerinin hızlı ve etkili müdahalesiyle önlenmiş oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kamuoyu gelişmeleri yakından takip etmekte.

POLİS V.K.'NIN DİJİTAL MATERYALLERİNDE GİZLİ BELGELER BULUNDU: İKİ POLİS DAHA GÖZALTINA ALINDI

Bitlis'te yaşanan önemli gelişmelerin ardından, polis V.K.'nın üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda el konulan dijital materyallerin incelenmesi sonucunda çarpıcı bulgular ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakın V.K. tarafından arşivlendiği belirlendi. Ayrıca V.K.'nın hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği ve kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdurun olduğu tespit edildi.

V.K.'nın yanı sıra, Bitlis'te asılsız bilgi aktardıkları belirlenen polis memurları S.B. ve O.Z. çarşamba günü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan V.K., S.B. ve O.Z. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında bugün Bitlis Adliyesi'ne getirildi.

CHP MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN'DAN V.K. İÇİN SERT TEPKİ: "POLİS HAKLARI SAVUNUCUSU BİR POLİSE BU ZULMÜ YAPARSANIZ HESABINI SORARIM"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis V.K.'nın yaşadığı duruma ilişkin sert bir tepki gösterdi. V.K.'nın kendisine gelen bir mesajı paylaşarak olaya dikkat çeken Bakan, Bitlis İl Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslenerek şu ifadeleri kullandı: "Polis hakları savunucusu bir polis memuruna bu zulmün yapılmasına izin verirsen senden de bunun hesabını sorarım."

Bakan'ın bu sözleriyle, polis V.K.'nın yaşadığı durumun polis haklarına yönelik bir ihlal olduğunu ve bu duruma sessiz kalınmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladığı görülüyor. Bakan'ın açıklamasıyla birlikte, V.K.'nın yaşadığı olayın kamuoyunda daha geniş bir şekilde tartışılması ve gerekli adımların atılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.