Gezi davasında flaş gelişme: Menajer Ayşe Barım ilk kez hakim karşısında!

Gezi Parkı olaylarının planlayıcıları arasında yer aldığı iddia edilen menajer Ayşe Barım, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2025 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2025 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
Gezi davasında flaş gelişme: Menajer Ayşe Barım ilk kez hakim karşısında!

Gezi Parkı olaylarının planlayıcıları arasında yer aldığı iddia edilen menajer Ayşe Barım, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılanan Barım’ın davası, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, duruşmayı çok sayıda ünlü isim de takip etti.

2013 yılında yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ünlü menajer Ayşe Barım, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Barım, 27 Ocak’ta tutuklanarak Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti. Hakkında hazırlanan iddianame 5 Mayıs’ta kabul edilmişti.

Savcılıktan 30 yıla kadar hapis talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayşe Barım'ın Gezi Parkı eylemleri sürecinde Osman Kavala, Memet Ali Alabora ve Çiğdem Mater gibi isimlerle yoğun iletişim içinde olduğu iddia edildi.

Barım’ın sahibi olduğu menajerlik şirketine bağlı oyuncuları protestolara yönlendirdiği, yurt içi ve uluslararası kamuoyunda “algı oluşturmak” amacıyla film, belgesel ve video çekimlerini organize ettiği, bu içerikleri sanatçılar aracılığıyla sosyal medyada yaydığı öne sürüldü.

Ayrıca eylemlerde bulunduğuna dair görüntülere ulaşıldığı ve HTS kayıtlarıyla Kavala, Mater ve Alabora ile doğrudan bağlantı kurduğu da iddianamede yer aldı. Savcı, Barım hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesi uyarınca “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla 30 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Ünlü isimlerden destek yağdı

Ayşe Barım’ın duruşması büyük ilgi gördü. Barım’a destek olmak için aralarında Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Hande Erçel, Birce Akalay, Miray Daner, İpek Bilgin, Metin Akdülger, İbrahim Selim, Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Birkan Sokullu’nun da bulunduğu çok sayıda ünlü isim İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Sanatçılar adliye önünde ve duruşma salonunda Ayşe Barım’a moral verirken, davayı yakından takip ettiklerini belirten destek mesajları da sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.