TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından geri çekilen eski futbolcu Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ve para pazarlığı yaptığı öne sürülen ses kaydını yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 18:05
Kaynak: Haber Merkezi

Ses kaydında, Zan olduğu iddia edilen kişiye, adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den üç milyon dolar teklif edildiği ileri sürüldü. Ancak konuşmanın Gökhan Zan'a ait olup olmadığı teknik olarak henüz netleştirilmemiş olsa da iddialar, ses kaydının Zan'a ait olduğu yönünde.

Gazeteci İsmail Saymaz, olayla ilgili Sözcü TV'de yaşananları aktardı. İddialara göre, Turgay Kocakaya isimli kişiyle sosyal medyadan ilişki kuran Zan, sonrasında Kocakaya'nın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti ile pazarlık yaptığı iddia edildi. Zan'ın, pazarlık sırasında "Bu 5 milyon dolar olmaz mı?" şeklinde cevap verdiği belirtiliyor. Ardından Kocakaya'nın, görüşmeyi kaydederek Zan'a şantajda bulunduğu iddia edildi. İddialar arasında, seçim sonrasında Zan'ın spor yorumculuğu yapmak istediğine dair konuşmaların yer aldığı bir başka kayıt da bulunuyor.

Gökhan Zan ise iddiaları reddederek kendisine şantaj yapıldığını ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Sözcü TV'ye konuşan Zan, ses kaydının adli makamlarca incelenmesi gerektiğini belirterek, TİP'in ses kaydını açıklamasından önce suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Zan, ses kaydını basına kendisinin açıkladığını ve savcılığa gitmek için hızlı bir şekilde hareket ettiğini söyledi.

Sözcü TV tarafından yayınlanan konuşmada, Zan’ın konuşmasının çevirileri de ekrana yansıyor, geçen cümleler şu şekilde:

– Turgay Kocakaya: “Gökhan, 3 milyon tamam değil mi? Net, yani sıkıntı yok. Bana teslim edilecek.”

Gökhan Zan: “Neden 5 demedin?”

Turgay Kocakaya: “Devam ederim, ben bir teklifte buldum. Sana sormadan bir şey diyemedim ki.”

Gökhan Zan: “‘5 istiyorum’ de.”

Turgay Kocakaya: “Tuvaletten sessiz konuşuyorum. AK Parti İl Başkanlığı’ndayım. İçeride AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildağ var. Gündüz konuştuğumuzu konuştum. Adaylıktan çekilme asla olmayacak, ben zaten bunu garantiye aldık, dedim. Üç milyon veriyorlar. Kuzenim orada şunu söyledi, ‘ Ya bir pozisyon falan ama pozisyondan kasıt ne? Spor bakanlığı mı, işte belediye mi, yoksa külliye mi? Bize sorsun, biz de genel merkeze bildirelim. Olumlu olumsuz size döneriz Turgay Bey’ dediler.

Gökhan Zan: “Abi, şöyle herhangi bir şey olur. Bu spor yorumculuğu olur TRT’de. Hatayspor’la ilgili de olabilir. Mesela Hatayspor’u alırsak, Hatayspor’un orada sportif direktörü, CEO’su, başkanı gibi olabilir.”

Turgay Kocakaya: “Tamam canım. O kadar konuştuk ki sağ olsun çok iyi karşıladılar. Kahveler, sohbetler baya iyi karşıladılar yani. Ben bir iki hediye de getirdim. Ailede engelli var. Ailesini garantiye alması lazım. Hepsini söyledim, onu o yüzden yükseltebilirim rakamı. Beşe çıkarabilirim yani.”

Gökhan Zan: “Aynen aynen.”

Turgay Kocakaya: “Tamam canım. Koruma meselesini de açtım ben. Onda da sıkıntı yok. Korumayı da valilikten ayarlayacaklar.”

Gökhan Zan: “Tamam, sen hallettin ama benim haberim yok. “

Turgay Kocakaya: “Şeyi de sormayı unuttum. Dolar mı, TL mi? Onu da şimdi öğrenirim. Dolardır tabii.”

Gökhan Zan: “Herhalde, neyi soruyorsun abi, iyi misin sen? “

Turgay Kocakaya: “Ya 3 milyon TL değildir, dolardır. Zaten 3 milyon TL diye bir para mı kaldı?”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.