TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 89 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelindeki izinsiz gösteri yürüyüşlerine karışan ve terör örgütlerine destek veren kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak ve İzmir'de toplam 89 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 04:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 04:51
Kaynak: Haber Merkezi
İçişleri Bakanı Yerlikaya:  89 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde izinsiz gösteri yürüyüşü düzenleyen ve terör örgütlerine destek veren kişilere yönelik operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, yapılan çalışmalar neticesinde Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak, ve İzmir'de toplam 89 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

2 Nisan 2024 Salı günü gerçekleştirilen izinsiz gösteri yürüyüşlerinde, Bölücü Terör Örgütüne yönelik övücü ve destekleyici sloganlar atan, güvenlik güçlerine taşlarla saldıran ve dağılmamakta direnen kişilere karşı güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu gözaltına alınanların sayısı 89 olarak belirtildi.

Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliği için kararlılıkla çalışmaya devam ettiğini vurguladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirilirken, gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmaya başlandığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 Nisan 2024 Salı günü ülke genelinde gerçekleştirilen izinsiz gösteri yürüyüşlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, gösterilere katılan ve Bölücü Terör Örgütüne yönelik övücü ve destekleyici sloganlar atan, güvenlik güçlerine taşlarla saldıran ve dağılmamakta direnen kişilere yönelik operasyonlar sonucunda şu şehirlerde şu sayıda şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu: 

Operasyonlar kapsamında;

  • Van: 26 kişi
  • Hakkari Yüksekova: 29 kişi
  • Hakkari Merkez: 9 kişi
  • Siirt: 4 kişi
  • Batman: 5 kişi
  • Şırnak: 10 kişi
  • İzmir: 6 kişi

Toplamda 89 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliği için kararlılıkla çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.