TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Boğazı'nda çarpışan iki gemide hasar oluştu

Boğazın Yenikapı önlerinde çarpışan kargo ve yolcu gemileri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle Ahırkapı Demir Sahası'na demirledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul Boğazı'nda çarpışan iki gemide hasar oluştu

İstanbul Boğazı'nda, Yenikapı önlerinde meydana gelen kaza sonucu çarpışan "Kevalay Queen" adlı 147 metre boyundaki Ro-Ro yolcu gemisi ile "Captain Adam 1" adlı 103 metre boyundaki genel kargo gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde Ahırkapı Demir Sahası'na demirledi.

Kaza sonucunda her iki gemide de hasar oluştuğu belirlenirken, yapılan kontrollerde çevre kirliliği tespit edilmedi. Olayın hemen ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı KEGM-4 hızlı tahlisiye botu olay yerine yönlendirilerek can kurtarma ve müdahale çalışmalarına başladı.

Gemiler, yaşanan kazanın ardından güvenli bir nokta olan Ahırkapı Demir Sahası'na demirleyerek inceleme ve gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, gemi trafiğinde herhangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.