TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Sarıyer'de öğretmene şiddet: Öğrenci babası gözaltına alındı

Sarıyer'de bir okulda öğretmen, öğrencisini uyarması üzerine öğrencinin babası tarafından şiddete maruz kaldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:22
Kaynak: Haber Merkezi

stanbul Sarıyer'de, Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda yaşanan olayda, bir öğretmen, akran zorbalığı yapan öğrencisini uyardığı için öğrencinin babası tarafından şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

OLAY GÜVENLİK KAMERASIYLA KAYDEDİLDİ

Edinilen bilgilere göre, olay 25 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşti. Öğretmen Necla Ö., akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği, öğretmenin ise "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı öğrenildi.

SARIYER'DE ÖĞRETMEN İKİNCİ KEZ VELİNİN ŞİDDETİYLE KARŞILAŞTI

İstanbul Sarıyer'de bulunan Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda görevli öğretmen Necla Ö., öğrencisinin babası Ali Ç.'yi okula çağırdı. Daha önce tartışmalara neden olan Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.'yü yumruk atarak yaraladı.

Öğretmen, aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve iş göremezlik raporu aldı. Polis ekipleri konuyla ilgili çalışma başlatırken, Ali Ç. gözaltına alındı.

Bu olayın ardından öğrencinin benzer nedenlerle ara dönemde başka bir okula nakledildiği iddia edilirken, öğretmenin yaşadığı şiddet olayı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'DEN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınadı ve bu tür hadiselerde idari ve adli süreçlerin takip edileceğini belirtti.

Değerli meslektaşlarına destek veren Tekin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Çocuklar için özveriyle çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarını kınıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağımızı değerli meslektaşlarımız ve kamuoyuyla paylaşıyorum. Bu elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını ve maarif ailemizin huzur ve güven içinde çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum."

İstanbul Sarıyer'de öğretmene şiddet Öğrenci babası gözaltına alındı 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.