TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey'de batan kargo gemisi için arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında geçen Perşembe günü batan 'BATUHAN A' adlı kargo gemisindeki kayıp 5 mürettebat için devam eden arama kurtarma çalışmaları, 6. gününde de hız kesmeden sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Karacabey'de batan kargo gemisi için arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor

Karacabey'in 4 mil açıklarında geçen Perşembe günü batan 'BATUHAN A' adlı kargo gemisindeki kayıp 5 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları, 6. gününde devam ediyor. Bölgede su üstünden botların yanı sıra su altı görüntüleme ve sonar sistemleriyle yapılan çalışmalar, Karacabey'in kuzeyi 4 mil açığında 51 metre derinliğe gömülen kargo gemisinin kalan 5 mürettebatı için sürüyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, arama kurtarma çalışmalarının 6. gününde 571 personel ile havadan ve karadan alan tarama ile denizden arama kurtarma şeklinde aralıksız devam ettiğini açıkladı. Karacabey Yeniköy Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Demirtaş, burada yapılan tarama çalışmaları hakkında yetkililerle değerlendirmelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur'un da hazır bulunduğu ziyarette, bulunan eşyalarla ilgili inceleme yapıldı.

Karacabey'de batan kargo gemisi için arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor 2

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nde Vali Demirtaş'ın koordinesinde yapılan toplantılarda, gelinen son durum değerlendiriliyor. Ekipler, kayıp mürettebatın bulunması için denizden, havadan ve karadan koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.